Osude prema bivšem vojniku: "Apsurdno je da osoba koja je rođena kao muškarac odradi borbu sa ženom"
Foto - Instagram

Alana Mclaughlin uvjerljivo savladala protivnicu

Osude prema bivšem vojniku: "Apsurdno je da osoba koja je rođena kao muškarac odradi borbu sa ženom"

Midhat Šljivak

Transrodna osoba Alana McLaughlin izazvala je veliku pažnju svjetske javnosti nakon što je prošle sedmice odradila svoju prvu borbu kao žena.

Alana, koja je nekada bila muškarac i pripadnik specijalnih vojnih snaga SAD-a, savladala je u petak Celine Provost predajom u drugoj rundi.

Ulazak u oktagon sa ženom ove 38-godišnjakinje izazvao je brojne osude u svijetu mješovitih borilačkih vještina, a javio se i UFC zvijezda Demian Maia.

[twitter]https://twitter.com/BrookeMedusa1/status/1436745872218501122[/twitter]

On smatra da osobe koje su rođene kao muškarci nikako ne smiju ući u borbu sa ženama.

"Apsurdno je da osoba koja je rođena kao muškaraci odradi borbu sa ženom", istakao je Maia i nastavio je:

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/SafeBetMMA/status/1436716602334924803[/twitter]

"Borkinja koja se suoči sa transrodnom osobom može biti ozbiljno povrijeđena. Nebitno je to što odavno uzima ženske hormone, jednostavno to ne ide. Ne mogu se ovakve stvari dopuštati. Druga je stvar ako žena želi da se bori sa muškarcem, ali natjerati ženu da se bori sa transrodnom osobom koja je rođena kao muškarac je apsurdno".

Na kraju je popularni borac zaključio.

"Nemam nikakve predrasude. Pričam o sportu kojim se bavim. Ovakve stvari neće učiniti da ljudi smanje predrasude", dodao je Maia.

Top Komentari

MaDaj
Kontam hormone i sve to sranje, ali sine tvoje tijelo je prošlo pubertet kao muško i to nemozes vratiti Nazad bilo šta radio, ti si ebeno muško i tacka… osjećaj se kao žena, ebaji se kao žena, libo me racku ali mani se ulazka u sportove koji nisu za tebe !!!
8 0
senja
Pa ne nazivaj ovo ženskom u članku. Nije bila muškarac, to je i dalje muškarac, kako se god on nazivao.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi