Najjači Srbin spreman za obračun karijere: Aleksandar Rakić izgleda brutalno!

Mašina spremna za bitku

Najjači Srbin spreman za obračun karijere: Aleksandar Rakić izgleda brutalno!

M. Šljivak

Manje od tri sedmice ostale su do borbe karijere za srpskog borca Aleksandra Rakića. On će se na UFC 300 sresti s nekadašnjim šampionom poluteške kategorije Jirijem Prochazkom i eventualnom pobjedom bi otvorio vrata borbe za titulu.

Aleksandar Rakić je spreman za borbu života. Za nešto manje od tri sedmice na UFC 300 u Las Vegasu 'Raketa' ima izazov karijere, a na drugoj strani oktagona je nekadašnji šampion Jiri Prochazka.

Rakić se odavno sprema za obračun sa češkim samurajem. 20 dana do borbe izgleda zaista brutalno i prema svemu sudeći, trenutno je u najboljoj formi karijere.

Srpski borac sa sjedištem u Beču želi borbu za titulu. Da bi do nje došao mora pobijediti nekadašnjeg prvaka poluteške kategorije.

"Cilj mi je titula šampiona, a zatim odlazak u tešku kategoriju", rekao je nedavno Aleksandar Rakić.

Oglasi

Aleksandar Rakić je u fantastičnoj formi (Foto: Instagram)

Sjajni MMA borac u karijeri je odradio ukupno 17 borbi. Ima učinak od 14 pobjeda i tri poraza, a posljednji meč je izgubio od Jana Blachowicza. Teško je povrijedio koljeno u maju 2022. godine i morao je na dugu pauzu.

U UFC-u je na omjeru od šest pobjeda i dva poraza, a najimpresivnija je svakako pobjeda nad Jimijem Manuwom kojem je završio karijeru brutalnim high kickom.

Aleksandar Rakić: "Ja sam Srbin iz Bosne i predstavljam cijeli Balkan"

Aleksandar Rakić je rođen u Beču, ali njegovi roditelji su porijekom iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Bosanskog Broda.

Rakić se ne stidi svojih korijena. S ponosom ističe da je Srbin iz Bosne.

"Rođen sam u Beču, roditelji su mi iz Bosne. Prvih pet mečeva sam odradio pod austrijskom zastavom, ali sam prešao pod srpsku jer imam veliku podršku iz Srbije, Bosne, Hrvatske i cijelog Balkana."

Oglasi

"Kad god dođem na Balkan, Beograd, Zagreb, Sarajevo, ljudi me prepoznaju i šalju mi dobru energiju. Zašto srpska zastava? Jer su moja porodica Srbi iz Bosne", rekao je Rakić.

Sjajni borac ima priliku da dođe do pobjede života. Sigurno je da će imati veliku podršku iz regiona i izvjesno je da ćemo na UFC 300 gledati njegovo najbolje izdanje.

UFC 300 donosi pravi spektakl. Dokaz tome je činjenica da je borba Prochazke i Rakića na preliminarom 'cardu', dok je 'main card' ispunjen sjajnim borbama.

Gledat ćemo tako obračune Charles Oliveira - Aarman Tsarukyan, Justin Gaethje - Max Holloway i u glavnoj borbi večeri borit će se Alex Pereira i Jamahal Hill za pojas prvaka poluteške kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi