Poznati bokser preko trnja do zvijezda: "Prvi novac sam uzeo u Sarajevu, 40 KM za tri meča"
Foto - Instagram

Alen Babić se prisjetio početaka

Poznati bokser preko trnja do zvijezda: "Prvi novac sam uzeo u Sarajevu, 40 KM za tri meča"

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Alen Babić (31) postao je istinska zvijezda u proteklom periodu.

Ovaj 31-godišnjak je oduševio svijet boksa svojim napadačkim stilom borbe. Rušio je nekoliko poznatih teškaških imena, a zatim se prebacio u novu bridgerweight kategoriju gdje bi uskoro trebao napasti i titulu prvaka koju drži Oscar Rivas.

Babić je preko trnja došao do zvijezda. Radio je nekoliko poslova kako bi preživio, zarada u amaterskom boksu gotovo da nije ni postojala, a otkrio je kako je prvi novac zaradio u Sarajevu.

Za tri meča Babić je uzeo 40 KM. To će mu zauvijek ostati u mislima.

"Prve novce sam zaradio u Sarajevu na jakom turniru. Za prvo mjesto i tri meča dobio sam 40 maraka. Danas je u amaterskom boksu nešto povoljnija situacija, ali to je i dalje daleko ispod neke zarade", rekao je Babić i dodao je:

Oglasi

"Ja sam uvijek boksovao na zavidnoj razni, ali ne znam jesam li tokom cijele amaterske karijere zaradio 2.000 eura. Pričam o prihodima iz osam godina i oko 90 mečeva".

Babić je radio kao izbacivač za 300 kuna za noć. Jako teško je živio, ali nije odustajao.

"Magistrirao sam siromaštvo, ali uvijek sam znao da dolazi sve što treba", napisao je Babić na Instagramu.

The Savage iza sebe ima zaista brutalne okršaje koje je uglavnom odrađivao u Engleskoj, gdje je postao velika zvijezda u protekle dvije godine.

Poznat je po napadačkom stilu boksa, može i primiti dosta udaraca, a u karijeri je trenutno na omjeru 11-0.

Top Komentari

Realno01
Ma dajte ljudi sta je ovo. Pa jel vas stid ovo promovisati? Nema vise onog boksa gdje su boksali bokseri,ovo danas sve nesto hrkljus bokseri
1 0
King_Kenny
...moras bas biti zaljubljenik u dobre batine kad si spreman da ih primis za 40 maraka...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi