Brazilski udarač srušio šampiona i postao novi UFC prvak
Više od tri godine trajala je dominacija srednjom kategorijom Israela Adesanye

Fenomenalne borbe

Brazilski udarač srušio šampiona i postao novi UFC prvak

Midhat Šljivak

Brazilac Alex Pereira novi je UFC prvak srednje kategorije nakon što je u New Yorku na UFC 281 eventu u petoj rundi nokautirao dugogodišnjeg prvaka Israela Adesanyu.

Alex Pereira napravio je nešto što godinama niko nije uspio uraditi. Pobijedio je 'nepobjedivog' Israela Adesanyu u srednjoj kategoriji i postao je novi UFC šampion.

Brazilac s Adesanyom ima dugu historiju. Jedini je čovjek koji ga je ikad nokautirao u kickboxingu, gdje ga je čak uspio dobiti dva puta.

Pereira je tokom dvije runde radio konstantan pritisak. Međutim, stigao ga je umor, pa je Adesanya poprilčno kontrolisao situaciju.

[twitter]https://twitter.com/SpinninBackfist/status/1591671951919038466[/twitter]

Međutim, u petoj rundi sav pritisak kojeg je radio Brazilac se isplatio. Otišao je Adesanya na pod nakon jednog low kicka, ustao je, ali zatim slijedi lijevi kroše kojim je Pereira uzdrmao šampiona, a zatim ga je serijom udaraca i završio te je postao novi šampion svijeta.

Oglasi

Tako je zaustavljena dominacija Israela Adesanye u srednjoj kategoriji koja je trajala više od tri godine i ovo mu je ukupno drugi poraz u MMA karijeri 23-2.

Nekadašnjoj kickboxing zvijezdi Alexu Pereiri je ovo sedma pobjeda u osam nastupa u MMA sportu.

Kineskinja Zhang Weili očekivano je uzela pojas strawweight prvakinje pobjedom protiv Carle Esparze gušenjem u drugoj rundi.

[twitter]https://twitter.com/SpinninBackfist/status/1591650237306867712[/twitter]

Dustin Poirier završio je Michaela Chandlera u trećoj rundi i vjerovatno je postao novi izazivač Islama Makhacheva.

Karijeru je porazom završio čuveni Frenkie Edgar kojeg je u prvoj rundi nokautirao Chris Gutierrez, a Dan Hooker se vratio na pobjedničke staze tehničkim nokautom protiv Claudia Puelesa.

[twitter]https://twitter.com/SpinninBackfist/status/1591640746490302464[/twitter]

U predborbama fenomenalan je bio Renato Moicano koji je gušenjem zaustavio Brada Ridella u prvoj rundi, a Ryan Spann je brutalno nokautirao Dominica Reyesa također u prvoj rundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi