Povratak legende nakon dvije godine završio za minut

Krylov uništio Gustafssona

Povratak legende nakon dvije godine završio za minut

M. Šljivak

Alexander Gustafsson doživo je još jedan poraz u UFC-u, a večeras je u Londonu izgubio nakon jedne minute od Nikite Krylova.

Legendarni švedski borac odlučio se nakon dvije godine pauze vratiti u oktagon. Izlet u tešku kategoriju nije prošao dobro 2020. godine, pa se ponovo vratio u polutešku.

Ipak, pauza je očigledno uzela danak. Nekada najbolji poluteškaš svijeta završen je od Krylova za samo jednu minutu i Ukrajinac je upisao pobjedu tehničkim nokautom.

Krylov je od samog početka napao Gustafssona. Odmah ga je uzdrmao, Šveđanin se uspio spasiti, ali samo nakratko.

Uslijedila je nova serija ukrajinskog borca. Gustafsson je ubrzo završio na podu, Krylov ga je završio i meč je prekinut.

OVDJE pogledajte završetak borbe.

Gustafssonu je ovo četvrti vezani poraz u karijeri (18-8), dok je Krylov došao do 28. pobjede i sada je na omjeru 28-9.

Treba istaći da je u još jednoj borbi poluteške kategorije Volkan Oezdemir jednoglasnom odlukom sudija savladao Paula Craiga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi