UFC potvrdio veliki obračun: Borba koju ste svi traži

Za titulu prvaka lake kategorije

UFC potvrdio veliki obračun: Borba koju ste svi traži

M. Šljivak

Najveća svjetska MMA promocija UFC objavio je večeras kako će se za titulu prvaka lake kategorije 22. oktobra u Abu Dhabiju boriti nekadašnji šampion Charles Oliveira i čudesni Dagestanac Islam Makhachev.

UFC je donio odluku da organizuje meč kojeg su mnogi željeli da vide. Vjeruje se da je ovo najbolja moguća borba za pojas u ovom trenutku.

"Borba koju ste svi tražili. Oliveira protiv Makhacheva za titulu prvaka lake kategorije. Abu Dhabi, 22. oktobar", potvrđeno je iz UFC-a.

Charles Oliveira donedavno je bio šampion lake kategorije. Uzeo je pojas nakon odlaska Khabiba Nurmagomedova u penziju, ali mu je on oduzet nakon što je u maju pao vagu pred meč protiv Justina Gaethjea.

Ipak, priliku da vrati pojas imat će protiv najtežeg mogućeg rivala. Islam Makhachev je nova dagestanska mašina i štićenik velikog Khabiba Nurmagomedova.

Do Bronx je u karijeri na omjeru od 33-8, dok je Makhachev na omjeru 22-1 i smatra se trenutno najdominantnijim borcem lake kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi