Sin čečenskog vođe debituje u MMA i jedno je sigurno - Neće izgubiti!
Jedan od sinova čečenskog vođe upisat će zvaničan debi u borbi u kojoj protivnik realno nema nikakve šanse (Foto: Screenshot)

Ali Kadyrov u oktagonu

Sin čečenskog vođe debituje u MMA i jedno je sigurno - Neće izgubiti!

Midhat Šljivak

Ali Kadyrov, 16-godišnji sin čečenskog vođe Ramzana Kadyrova, debitovat će u MMA sportu u meču ACA promocije čiji je vlasnik njegov otac i jedno je sigurno - neće izgubiti meč.

Čečenski lider Ramzan Kadyrov poznat je kao veliki ljubitelj MMA sporta. Vlasnik je i ACA promocije u kojoj su ponikli neki veliki borci među kojima je i Khamzat Chimaev, a tu su i njegovi sinovi.

Jedan od njih, 16-godišnji Ali, debitovat će sutra na ACA 150 eventu. Za protivnika će imati Islama Akbarova, momka o kojem se u MMA svijetu ništa ne zna.

Obojici je ovo trebao biti službeni debi. Akbarov je nakon potvrde borbe nestao s društvenih mreža i njegov profil na Instagramu je zaključan.

Ovaj nesretni borac vjerovatno će se sutra morati suočiti s porazom. Sin vođe jednostavno ne može izgubiti, pa čak i da je mnogo slabiji borac u oktagonu.

Treba istaći da će Kadyrov u uglu za ovaj meč imati UFC zvijezdu Khamzata Chimaeva koji je postao veliki prijatelj s njegovim ocem, koji mu je bio i vjenčani kum.

Oglasi

Chimaev već drugo radi sparinge i treninge sa sinovima velikog vođe, a dopuštao im je i da ga žestoko pogađao, što je izazvalo gnušanje među ljubiteljima MMA sporta.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CjlglhQLdQO/?hl=en[/instagram]

Da Akbarov vjerovatno nema šta tražiti u borbi protiv Alija Kadyrova pokazuju scene iz prošle godine kada je drugi sin Adam pobijedio u borbi koju je vidljivo izgubio.

Kada su vidjeli da sin velikog vođe gubi meč, suci su prekinuli borbu i mladog boksera su proglasili pobjednikom te su mu dodijelili trofej 'Naredni Muhammad Ali'.

Vidjet ćemo šta će se sutra desiti u borbi između Alija Kadyrova i Islama Akbarova, no prema svemu Islam nema šta da traži u ovom meču i samo je pitanje koliko će borba trajati.

Ovakve borbe su poprilična uvreda za MMA sport, ali kada ste vlasnik svega u svojoj državi, možete raditi šta god želite.

Top Komentari

Benz
Gomno od covjeka ne cecenski vodja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi