Veliki vođa čečenskoj zvijeri uručio poklon za pamćenje: Dok pola svijeta gladuje on se ovim hvali
Foto - Screenshot

Nevjerovatno

Veliki vođa čečenskoj zvijeri uručio poklon za pamćenje: Dok pola svijeta gladuje on se ovim hvali

Midhat Šljivak

Čečenski borac sa švedskim pasošem Khamzat Chimaev (28) poznat je po tome što je veliki prijatelj s čečenskim vođom Ramzanom Kadyrovim koji mu je čak i vjenčani kum te ga obasipa brojnim luksuznim poklonima.

Khamzat Chimaev je odrastao u Čečeniji u veoma siromašnoj porodici. Kao tinejdžer je imigrirao u Švedsku, gdje je dosta dugo spavao u jednoj sobici u dvorani gdje je vrijedno trenirao.

Danas je 28-godišnji Čečen velika MMA zvijezda. Jedan je od najboljih boraca svijeta i postao je miljenik čečenskog vođe Ramzana Kadyrova.

Kadyrov mu je bio kum na vjenčanju, ponekad snimci njihovih druženja izgledaju zaista bizarno jer Chimaev zna često sam sebe da ponižava, ali veliko vođa sve to bogato nagrađuje.

U nizu poklona koje je Khamzat dobio od predsjednika je zlatni pištolj. Pohvalio se njim na društvenim mrežama i to dok se vozi u luksuznom automobilu koji je također poklon od velikog vođe.

Oglasi

Chimaev je brzo zaboravio odakle je došao. Sada se poprilično bahato ponaša i ovakve objave su zaista nepotrebne jer dosta je ljudi koji nemaju šta da jedu dok se on bahati zlatnim pištoljima ogromne vrijednosti.

Ipak, ono što mu se mora priznati je činjenica da je maksimalno iskoristio veliku popularnost nakon fenomenalnih nastupa u UFC-u u proteklim godinama.

Khamzat je postao istinska zvijezda. Protivnike uništava u kavezu, a i izvan njega često zna napraviti ozbiljne probleme.

Tako je u posljednje vrijeme znao da se obračuna i van oktagona. Prvo je zakuhao s Kevinom Hollandom i Nateom Diazom, a prije nekoliko dana i s ekipom iz Dagestana, odnosno Abubakarom Nurmagomedovom.

Khamzat Chimaev bi se u oktagon trebao vratiti početkom 2023. godine u borbi protiv Colbyja Covingtona, a pobjednik bi mogao napasti pojas velter kategorije.

Čečenska zvijer u dosadašnjoj karijeri je pomela konkurenciju i na omjeru je od 12-0.

Oglasi