Nevjerovatne scene: UFC zvijezde došle na noge Kadyrovu, snimljeni dok koriste teško naoružanje
UFC zvijezde stigle su u Čečeniju na poziv prvog čovjeka ove republike Ramzana Kadyrova (Foto: Twitter)

Izazvali gomilu komentara

Nevjerovatne scene: UFC zvijezde došle na noge Kadyrovu, snimljeni dok koriste teško naoružanje

M. Šljivak

Čečenski vođa Ramzan Kadyrov objavio je snimke na kojma se vide velike MMA zvijezde Kamaru Usman, Justin Gaethje i Henry Cejudo kako u Čečeniji na njegovim borilištima vježbaju gađanje iz različitih vrsta oružja.

Čečenski vođa Ramzan Kadyrov poznat je kao veliki ljubitelj MMA sporta, a u posljednje dvije godine najviše se družio s Khamzatom Chimaevom, kojem je bio i kum na vjenčanju.

Proteklih dana u posjeti Čečeniji bili su dobro poznati MMA borci, bivši UFC šampioni Justin Gaethje, Kamaru Usman i Henry Cejudo, te su napravili nešto što im mnogi neće lako oprostiti.

Kadyrov je objavio snimak kako ova trojica boraca treniraju gađanje iz različitih vrsta oružja među kojima je i teško naoružanje (bacači raketa). Uz pomoć specijalnih čečenskih snaga oni su odradili vježbu i to na borilištu gdje se čečenska vojska priprema za ratne akcije.

Ovi borci su u Čečeniju stigli na poziv Ramzana Kadyrova. Iako to trenutno nije baš popularno, oni su sa zadovoljstvom prihvatili poziv i imali su priliku da vide 'drugu stranu' Čečenije.

Oglasi

Za Gaethjea i Cejuda ovo je bila prva posjeta ovoj ruskoj republici, a Usman je već bio tu u novembru 2020. te godinu dana kasnije na rođendanskoj zabavi jednog od sinova čečenskog vođe.

Interesantno je svakako da su u decembru 2020. godine Sjedinjene Američke Države zabranile bilo kakvu vrstu poslovanja s Kadyrovim, a u zabranu je uključena i saradnja s dvoranom Akhmat MMA čiji je vlasnik veliki vođa.

Zabrana je podignuta zbog ubistava, torture i teškog nasilja koje Kadyrov sprovodi u Čečeniji, ali to MMA borcima očigledno ne smeta i oni su se odlučili odazvati pozivu vođe.

U prošlosti su brojni borci, ali i ostali sportisti imali priliku da ih Kadyrov ugosti u svojim dvorcima, a lista je poprilično velika.

Među onima koji su se družili sa čečenskim vođom su Diego Maradona, Khabib Nurmagomedov, Luis Figo, Badr Hari...

Kadyrov se predstavlja kao veliki ljubitelj MMA sporta, a njegova dvorana Akhmat MMA dala je poznate borce među kojima su Khamzat Chimaev i Magomed Ankalaev.

Top Komentari

user1648586005
Kamaru isti Samuel L Jackson u Matrixu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi