Komično namještanje meča sinu čečenskog vođe - Ovako nešto se ne viđa nigdje na svijetu
Sin ne smije izgubiti meč naročito ne na početku karijere. Veliki vođa se pobrinuo za sve

Bruka i sramota

Komično namještanje meča sinu čečenskog vođe - Ovako nešto se ne viđa nigdje na svijetu

Midhat Šljivak

Sin čečenskog vođe Ramzana Kadyrova, 16-godišnji Ali, očekivano je pobijedio u svom debitantskom MMA meču protiv izvjesnog borca Islama Akbarova, a ovaj nesretni momak jednostavno nije imao šanse za trijumf jer se sinu velikog vođe naštimala pobjeda.

Ali Kadyrov očekivano je prekidom pobijedio u svom prvom MMA nastupu. Ovaj 16-godišnjak je savladao Islama Akbarova prekidom koji je vjerovatno bio i planiran pred početak borbe.

Akbarov nije imao šta tražiti u meču sa sinom čečenskog vođe. Samo je bilo pitanje kada će ga završiti, a na kraju je to učinio nakon tri minute borbe.

[twitter]https://twitter.com/Borz4562/status/1606316075494379521[/twitter]

Da je borba namještena bilo je jasno od prve minute. Kadyrov je istina imao inicijativu u borbi, ali nesretni rival teško da je od straha smio da uzvrati.

Na kraju je sudija borbu prekinuo nakon serije slabašnih udaraca Kadryova. Smatrao je da Akbarov teško podnosti udarce i ovaj prekid je definitivno jedan od najbizarnijih ikad.

Oglasi

Tako je sin velikog vođe MMA karijeru počeo pobjedom, a treba istaći da mu je u uglu bila itekako poznata ličnost - UFC zvijezda Khamzat Chimaev.

Ovaj sjajni borac odavno se udružio s porodicom Kadyrov. Vođa mu je bio i kum na vjenčanju te ga redovno obasipa poklonima.

[twitter]https://twitter.com/Borz4562/status/1606318710628749312[/twitter]

Međutim, vidjeti ga kako aplauzom nagrađuje pobjedu momka za koju se zna da je namještena dovoljno govori o njegovom moralu i zbog ovakvih stvari je Chimaev pao u očima mnogih.

Čečenski vođa Ramzan Kadyrov veliki je ljubitelj MMA sporta. I sam je trenirao mješovite borilačke vještine i tu je ljubav prenio na sinove.

Ali se odlučio na MMA, dok je drugi sin Adam bokser u pokušaju, te mu se kao i bratu namještaju mečevi.

Tužno je gledati ovakve stvari u borilačkom svijetu.

Top Komentari

RuthlessDyni
Isto ko Cecin sin.
1 0
plemic
ali, uz tebe smo!!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi