Alijeva porodica se priprema za najgore

Stanje teže nego što se činilo

Alijeva porodica se priprema za najgore

Legendarni Muhammed Ali hospitaliziran je zbog respiratornih problema.

Jedan od najboljih boksera svih vremena u četvrtak je zbog problema sa disanjem završio u bolnici, a iako su prve informacije iz bolnice bile dobre, situacija se u posljednja 24 sata drastično pogoršala. 

Pojedini inostrani mediji su objavili kako se Alijeva porodica okupila u bolnici gdje su im liječnici rekli kako je ovo bitka koju legenda boksa neće dobiti. 

"Liječnici su rekli obitelji kako je Ali u vrlo teškom stanju te da se pripreme za najgore", rekao je izvor blizak porodici za Telegraph.

Ali je nakon prekida bavljena boksom obolio od Parkinsonove bolesti. Stanje mu se posljednjih godina pogoršalo i sve češće je u bolnici, no svijet se nada da će veliki šampion ipak dobiti i ovu borbu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti