Alvarez lako do pobjede nad Fieldingom, spreman za novi okršaj s Golovkinom
Canelo je u trećoj rundi stigao do pobjede nad Fieldigom, koji je prethodno dva puta preživljavao sudijsko odbrojavanje

Alvarez lako do pobjede nad Fieldingom, spreman za novi okršaj s Golovkinom

Edmir Škorić

Meksikanac Saul Canelo Alvarez je lako došao do pobjede nad Rockyjem Fieldingom.

Alvarez je do pobjede došao prekidom u trećoj rundi. On je od višeg i težeg protivnika u Madison Square Gardenu bio daleko bolji, rušio ga je četiri puta u osam minuta borbe i na kraju je osvojio WBA pojas u super srednjoj kategoriji.

U prve dvije r unde je Alvarez Britancu zadavao udarce, Fielding je preživio dva brojanja, no u trećoj rundi je sudija morao da prekine borbu na 2:38 na satu.

Za Canela je ovo bio treći pojas u različitoj težinskoj kategoriji i prvi nastup na DAZN streaming platformi s kojom je potpisao ugovor vrijedan čak 365 miliona dolara.

Nakon meča s Fieldingom Alvarez je rekao da je spreman i na treću borbu s Golovkinom ako fanovi taj meč žele vidjeti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi