Svaka čast: U osmom mjesecu trudnoće pomela konkurenciju na taekwondo takmičenju
Foto - Screenshot

Fenomenalan nastup

Svaka čast: U osmom mjesecu trudnoće pomela konkurenciju na taekwondo takmičenju

M. Šljivak

Nigerijska šampionka Aminat Idrees izazvala je veliku pažnju nakon što je pomela konkurenciju na taekwondo takmičenju u Beninu.

Ne bi tu bilo ništa čudno da ova 26-godišnjakinja nije u osmom mjesecu trudnoće, no bez obzira na činjenicu da će uskoro postati majka, pokazala je zaista impresivan nastup.

Na kraju je osvojila zlatnu medalju i istakla je da je veoma sretna zbog ovog uspjeha.

"Presretna sam. Odlučila sam se doći na takmičenje nakon nekoliko treninga. Prije trudneće sam uživala u treningu, ali ništa drugačije nije ni ovako", rekla je Aminat.

A

Naravno, ona se nije takmičila u borbama već u vježbama (Poomsae) u kojoj se pokazuju razne tehnike taekwondoa.

"Osjećala sam da rizik nije veliki i odlučila sam pokušati. Ljekar i organizatori su mi dali dozvolu", istakla je.

Aminat je oduševila sve i postala je glavna zvijezda kompletnog turnira, a o njoj su brojni svjetski mediji su prenijeli priču o njenom nastupu.

Top Komentari

svasta
??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi