Analiza: Denis Stojnić ili Tomislav Spahović?

Brojke ne lažu

Analiza: Denis Stojnić ili Tomislav Spahović?

Dž. Mrakić

Posljednjih dana, kako u bosanskohercegovačkim, tako i u regionalnim medijima, intenzivno se piše o mogućem okršaju dva najbolja MMA borca koji se bore pod zastavom Bosne i Hercegovine, Denisa Stojnića i Tomislava Spahovića.

Član American Top Teama Spahović (8-5-0) 20. novembra na FFC 21 eventu u Rijeci borit će se za titulu FFC prvaka u poluteškoj kategoriji, a protivnik će mu biti član Golden Gloryja, Poljak Marcin Prachnio (8-2-0).

Nakon što je obznanio ime svog novog protivnika na svom Facebook profilu, „The Beast“ je prozvao i Poljakovog glavnog sparing partnera, teškaša Denisa Stojnića, rekavši da je spreman i s njim ukrstiti rukavice.

Oglasio se i sam Stojnić koji je pristao na borbu, s tim da je istakao kako je glavni preduslov da se borba održi taj da menadžer FFC-a Orsat Zovko izdvoji 50.000 eura na račun UFC veterana.

Ponovo se oglasio Spahović, rekao je da je to ništa drugo nego indirektni pokušaj izbjegavanja borbe, a dok traje online prepucavanje dvojice Sarajlija, mi smo se potrudili da zavirimo u statistiku dvojice MMA boraca i analiziramo njihove dosadašnje rezultate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.