Neslavan kraj Andersona Silve

Poraz u vjerovatno posljednjoj borbi

Neslavan kraj Andersona Silve

Edmir Škorić

Anderson Silva oprostio se porazom na UFC Fight Night 181 od Uriaha Halla.

Prekidom u četvrtoj rundi uzbudljive i sadržajne borbe Silva je doživio poraz, pa se tako pomalo neslavno oprostio. Bila je to njegova posljednja borba u karijeri.

Nakon borbe, Hall i Silva su kleknuli u oktagonu, glava uz glavu i uhvatili se za ruke. Obojica su osjećali da je vrijeme da se pokaže poštovanje nakon teške UFC borbe, a krv se slijevala sa Silvina lica.

"Volim te. I dalje si jedan od najvećih", rekao je Hall Silvi.

Silva je kazao da je ovo njegov "posljednji ples", mada je kasnije na pitanje da li je MMA karijera gotova, rekao: "Ne znam. Prvo da se vratim kući, da sjednem sa svojim timom i da vidimo. Teško mi je sada to reći. Ovo je moj zrak. Ovo radim cijeli život i svim srcem, ali vidjet ćemo", poručio je.

Predsjednik UFC-a Dana White međutim tvrdi da Silva nije trebao da se bori ni sinoć i da je vrijeme da se povuče jer ima skoro 46 godina. Kaže da je apsolutna legenda ovog sporta, ali da je jednostavno vrijeme da kaže zbogom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi