Dramatična noć u Australiji: Glavna borba otkazana, Anderson Silva i pored poraza oduševio navijače
Brazilac pokazao da i sa 43 godine još puno toga može pokazati

Neočekivana situacija je sve promijenila

Dramatična noć u Australiji: Glavna borba otkazana, Anderson Silva i pored poraza oduševio navijače

S. Pašalić

UFC 234 događaj u Melbourneu trebao je biti veliki spektakl.

Međutim na samom početku je stigao veliki šok jer je glavna borba morala biti otkazana zbog hitne operacije bruha Roberta Whittakera koji se trebao boriti sa Kelvinom Gastelumom.

Sve je bilo u redu na vaganju, ali je Whittaker kasnije osjetio bol, a pregledom je ustanovljeno da je u pitanju bruh i Australac je morao na operaciju.

Glavna borba večeri tako je postala ona između Andersona Silve i Israela Adesanye. Pobjeda je nakon jednoglasne odluke sudija otišla na stranu Adesanye, ali su navijači bili oduševljeni Andersonom Silvom koji i sa 43 godine pokazuje da još nije za penziju.

Među onima koji su bili oduševljeni našao se i Conor McGregor koji je ponudio Brazilcu da mu bude naredni protivnik.

Već se ranije govorilo o borbi njih dvojice, a i predsjednik UFC-a Dana White je svjestan popularnosti Silve i McGregora pa je vrlo realno da bismo mogli vidjeti ovu borbu u budućnosti.

U uvodnom dijelu programa Lando Vannata je pobijedio Marcosa Mariana, Ricky Simon je ubjedljivo pobijedio Rania Yahya, a u jedinoj ženskoj borbi Montana De La Rosa je lakoćom stigla do pobjede protiv Nadije Kassem. U uvodnom dijelu glavnog programa Jimmy Crute je tehničkim nokautom u prvoj rundi slavio protiv Sama Alveyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi