Nekadašnji šampioni u međusobnom obračunu traže novu šansu za napad na titulu
Foto - EPA

Ruiz protiv Wildera krajem godine?

Nekadašnji šampioni u međusobnom obračunu traže novu šansu za napad na titulu

M. Šljivak

Nekadašnji šampioni svijeta teške kategorije Andy Ruiz i Deontay Wilder pokušat će u međusobnom obračunu da izbore novu šansu za napad na svjetski tron.

Ruiz je sredinom 2019. godine šokirao svijet kada je nokautirao Anthonyja Joshuu, van je ringa od decembra iste godine, kada je u revanšu lagano poražen.

Vrijeme tokom pandemije je iskoristio kako bi izgubio kilograme. Radio je zaista žestoko i uspio je da drastično smrša za borbu koju će imati 24. aprila protiv Chrisa Arreole.

Sa druge strane Wilder nije u ringu bio od februara prošle godine kada ga je isprebijao Tyson Fury, koji mu je oduzeo naslov WBC prvaka svijeta.

Iako je Wilder tražio revanš, rokovi za organizaciju su probijeni, pa će američki bokser morati da traži nove izazove.

Izvjesno je tako da će za novi napad na svjetski tron Ruiz i Wilder morati da traže u međusobnom duelu koji bi se mogao održati u novembru ili decembru ove godine.

Top Komentari

MUFCDOGROBA
Gotivim Ruiza, ali daleko je od Wildera on...
1 2
celikze
Ruiz ce ga rastaviti na prosto prosirene faktore....zivi bili pa vidjeli
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi