Andy Ruiz izgleda teži nego ikad prije

Udebljao se na odmoru

Andy Ruiz izgleda teži nego ikad prije

M. Šljivak

Nekadašnji šampion svijeta Andy Ruiz poprilično je dobio na kilaži u prethodnih mjeseci po.

Ruiz je titule protiv Anthonyja Joshue branio sa nestvarnih 128 kilograma. U ringu takav nije pokazao ništa i AJ ga je potpuno nadboksao i vratio je pojaseve najboljeg na svijetu.

Odmah nakon što je strpao još nekoliko miliona u džep, Andy Ruiz je otišao na odmor i više od mjesec dana uopšte nije trenirao.

Objavio je Ruiz poruku na Instagramu u kojoj tvrdi da se želi vratiti na vrh i ugovoriti treću borbu sa Joshuom, a ljubitelji boksa smatraju da sa trenutnom kilažom nema šta da traži na vrhunskom nivou.

"Izgleda veći nego ikad", čest je komentar ispod videa kojeg je Ruiz objavio.

Sa druge strane Ruiz je uvjeren da će uskoro biti mršaviji i spreman za nove izazove. Promijenio je trenera, a angažovao je i nutricionistu.

"Nisam bio fokusiran tokom kampa za meč sa Joshuom. Nisam trenirao kako treba, ali imam motivaciju da se vratim još jači, ali i mršaviji. Uvjeren sam da ću uspjeti 'izganjati' treću borbu".

Međutim, teško da će do novog obračuna sa Joshuom doći. Ruizu je ponuđen duel sa Dillianom Whyteom, prvim izazivačem za WBC naslov prvaka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi