Ma kakav trening: Gdje je i šta radi Andy Ruiz?

Uživa u milionima

Ma kakav trening: Gdje je i šta radi Andy Ruiz?

M. Šljivak

Nekadašnji prvak svijeta teške kategorije Andy Ruiz prije mjesec dana ostao je bez pojaseve porazom od Anthonyja Joshue.

Meksičko-američki bokser je jednoglasnom odlukom sudija poražen od Britanca, a nakon što je izgubio meč, za to je okrivio nespremnost.

Njega je ponijela slava i novac, pa se revanšu Ruiz nije posvetio na najbolji način. Stigao je na meč sa 128 kilograma i lagano ga je izgubio.

Međutim, njemu poraz očigledno nije teško pao. On je već mjesec dana na godišnjem odmoru i uživa u milionima koje je zaradio.

Njegov trener Manny Robles ističe da Andy još uvijek nije počeo da trenira i da ne zna kada će ga ponovo vidjeti u dvorani.

"Ne znam kad će krenuti sa treningom. Na njemu je sve. Otišao je na odmor, a nadam se da ćemo se uskoro čuti. Ako je spreman da se vrati u dvoranu, tad moj posao počinje. Nije moje da ga zovem svaki dan. Nije dijete, mora ga se tretirati kao odraslog čovjeka. Ne mogu mu ja govoriti šta da radi", rekao je Robles.

S obzirom na to da je vjerovatno već sada potpuno van forme, teško je očekivati da će se Ruiz vratiti prije ljeta. Sve je samo na njemu.

Top Komentari

Sejo1979
Sta pare rade rade od covjeka onda sta ocekvat od obicnog covjeka koji je do jucer normalno zivijo sto se ovdje u Americi kaze Pay check to.paycheck dobijo je milione preko noci.posto slavan ppslje pobjede ali i nakon poraza je dobijo opet milione zao mi sto ce na kraju kroz godinu dana najvise 2 godine nece imati sta jesri
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi