Andy Ruiz se vraća u još jednom milionskom meču

Dobio je ponudu

Andy Ruiz se vraća u još jednom milionskom meču

M. Šljivak

Nekadašnji šampion svijeta teške kategorije Andy Ruiz vratio se treninzima nakon nešto više od mjesec dana pauze.

Ruiz je 1. juna prošle godine šokirao svijet pobjedom nad Anthonyjem Joshuom, ali je Britanac titule vratio 7. decembra u Saudijskoj Arabiji, kada je potpuno nadboksao Meksikanca.

Potom je Ruiz uzeo pauzu. Otišao je na odmor, ali nakon nešto više od mjesec dana se vratio, a dobio je odmah i milionsku ponudu od Eddieja Hearna.

"Ruizu smo poslali ponudu. Radi se o velikoj cifri, ali on možda misli da to nije pravi novac za njega. Međutim, radi se o velikom novcu koji bi ga mogao vratiti u igru", rekao je Hearn.

Meksikancu je ponuđena borba protiv Dilliana Whytea (27-1).

"Ovaj meč nosi rizik za obojicu. Ako Dillian izgubi, njegovi snovi o tituli su razbijeni. Sa druge strane ako Ruiz ponovo izgubi, ni to ne bi izgledalo dobro", rekao je Hearn.

Andy je sa treninga postavio fotografiju i samo je napisao da će povratak biti sladak, a vidjet ćemo koji će biti njegov naredni korak.

View this post on Instagram

The journey back is going to be sweet. Back to basics 🥊🇲🇽🏆

A post shared by Andy Ruiz Jr (@andy_destroyer13) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi