Nestvarna transformacija nekadašnjeg šampiona: Kilogrami su nestali, a on želi ponovo na tron
Foto - Screenshot

Andy Ruiz JR spreman za meč s Ortizom

Nestvarna transformacija nekadašnjeg šampiona: Kilogrami su nestali, a on želi ponovo na tron

Midhat Šljivak

Nekadašnji prvak svijeta teške kategorije Andy Ruiz JR (32) vraća se u ring 4. septembra kada će u Los Angelesu rukavice ukrstiti protiv kubanske legende Luisa Ortiza (43).

Bit će ovo meč u kojem će pobjednik vjerovatno dobiti mjesto izazivača za napad na svjetsku titulu, a Ruiz će protiv King Konga sigurno biti favorit, barem zbog godina jer je ipak 11 godina mlađi.

'The Destroyer' će u borbu protiv Ortiza ući u formi života. Ruiz je promijenio životne navike, drastično je smršao i u septembru će vjerovatno imati najmanju kilažu u profesionalnoj karijeri.

U posljednjem meču odrađenom 2021. godine protiv Chrisa Arreole, Andy je imao 'samo' 116 kilograma, sada definitivno ima barem još 10 kilograma manje i vidjet ćemo kako će se bivši šampion snaći s novom kilažom.

Podjetimo, on je šampion svijeta postao u junu 2019. godine kada je šokirao svijet u Madison Square Gardenu pobjedom nad Anthonyjem Joshuom. Tada je imao 121 kilogram.

Šest mjeseci kasnije u Saudijskoj Arabiji u meč ušao sa 128 kilograma. Jedva se kretao u ringu, a navodno je prije borbe njegova težina išla i do 150 kilograma zbog opuštenog načina života.

Nakon toga je Ruiz JR je odlučio sve promijeniti. Otišao je na dijetu, počeo je žestoko trenirati s novim trenerom i gubitak u kilaži je itekako vidljiv.

Top Komentari

senja
Gdje mu je stomak? Svaka čast, Ruiz. Da je ovakav bio u revanšu, Joshua mu nebi mogao bježati po ringu, i možda bi još uvijek bio prvak. A i pored toga, Joshua nije uradio dovoljno da vrati titlu. To je bila čista štela. Nikada se titule nisu davale za tako malo pokazanog...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi