Kao da nije isti čovjek: Kao debeljuca je šokirao svijet, a sada je formi života
Foto - Twitter

Andy Ruiz izgubio veliki broj kilograma

Kao da nije isti čovjek: Kao debeljuca je šokirao svijet, a sada je formi života

Midhat Šljivak

Andy Ruiz JR šokirao je svijet kada je 2019. godine u Madison Square Gardenu nokautirao Anthonyja Joshuu te je postao prvak svijeta teške kategorije.

Sjajni bokser bio je apsolutni autsajder protiv Joshue. Niko nije vjerovao da će Ruiz s izgledom kojeg je u tom trenutku imao i s gotovo 130 kilograma uspjeti da nokautira Apolona kao što je Joshua.

Međutim, AJ je u sedmoj rundi pao. Sudija je prekinuo meč, a debeljuca Ruiz je neočekivano postao šampion svijeta teške kategorije.

Slava mu je udarila u glavu. Ruiz se maksimalno opustio, nabacio je kilograme, pa je u revanšu protiv Joshue izgledao katastrofalno i lagano je izgubio meč.

Odlučio je potom napraviti rigorozne promjene u životu. Dodao je nove ljude u svoj trenerski tim, odlučio je da smrša i pobjedom nad Chrisom Arreolom se u maju prošle godine vratio u ring.

Ruiz više ne staje s treninzima. Čovjek se doslovno prepolovio, nalazi se u vrhunskoj formi i nikad nije bio tako mršav. Spreman je da ponovo osvoji svijet.

"Imam najbrže ruke u teškoj kategoriji. Samo kažem", poručio je Ruiz.

[twitter]https://twitter.com/Andy_destroyer1/status/1504554276349263885[/twitter]

Američko-meksički bokser čeka ime novog rivala. Vidjet ćemo s kim će dogovoriti borbu koja će mu biti 37. u karijeri i u kojoj je na omjeru od 34-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi