'Prepolovljeni' Andy Ruiz u obračunu s čuvenim udaračem
Foto - Instagram

Vraća se nekadašnji šampion

'Prepolovljeni' Andy Ruiz u obračunu s čuvenim udaračem

M. Šljivak

Nekadašnji prvak svijeta teške kategorije Andy Ruiz (32) vraća se u ring 16. jula, a za protivnika će imati čuvenog udarača Tyronea Sponga.

Meksičko-američki bokser Andy Ruiz nakon nešto više od godinu dana odradit će novi meč koji je zakazan za sredinu mjeseca jula u meksičkom gradu Mexicaliju. Protivnik mu je opasni udarač i nekadašnja kickboxing zvijezda Tyrone Spong.

Nekadašnji prvak svijeta u ovaj duel ulazi s mnogo manjom kilažom nego što je to ranije bio slučaj. Napornim radom skinuo je ogroman broj kilograma i vjerovatno neće biti ni blizu težine od 128 kilograma koliko je vagao tokom šampionskih dana.

Protivnik je veoma neugodni Tyrone Spong. Nokaut mašina godinama je imao sjajne nastupe u kickboxingu, ali se prije sedam godina odlučio iskušati u boksu i ide mu jako dobro.

Spong je dobio svih 14 borbi, 13 njih je završio nokautom, ali borba s Andyjem Ruizom bit će najveći izazov kojeg je imao jer prije ovog meča nije imao naročito velika imena za rivale.

Oglasi

Bit će svakako veoma interesantno vidjeti šta 36-godišnji surinamski borac može napraviti protiv Ruiza koji će sasvim sigurno biti favorit u ovom duelu.

Andy Ruiz je u karijeri na omjeru od 24-2, a poraze je doživio od Josepha Parkera i Anthonyja Joshue.

Spong je u boksu na omjeru od 14-0. Kickboxing rekord mu je 107-7 uz jedan neriješen i jedan no contest meč, a oprobao se i u MMA na omjeru od 2-1.

Posljednji MMA meč odradio je u januaru ove godine u Khabibovoj Eagle FC promociji, gdje je poražen od Sergeija Kharitonova nokautom u drugoj rundi.

Top Komentari

King_Kenny
...Tyrone Spong se okrenuo boksu nakon teskog loma noge protiv Sakija,inace bio jedan od najboljih svjetskih kickboxera.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi