Andy Ruiz nakon rušenja Joshue sa trona: Morao sam ga nokautirati!

Meksikanac novi prvak svijeta

Andy Ruiz nakon rušenja Joshue sa trona: Morao sam ga nokautirati!

Midhat Šljivak

Andy Ruiz je šokirao bokserski svijet i postao je prvi čovjek koji je pobijedio Anthonyja Joshu.

Meksikanac je prije nešto više od mjesec dana prihvatio borbu. Bio je apsolutni autsajder, ali je uspio da pobijedi Joshuu i dođe do četiri teškaška naslova.

Nokautirao je favorizovanog Britanca u sedmoj rundi, a naravno emocije nakon meča su bile zaista ogromne.

San svakog boksera je da postane svjetski šampion i Andy nije bio izuzetak.

"Hvala Bogu što mi je omogućio ovo. Osjećam se sjajno. O ovom sam sanjao čitav život. Ne mogu da vjerujem da mi se san upravo ostvario. Samo nebo je granica", rekao je Ruiz, te je dodao:

"Po prvi put sam bio na podu, ali to me je ojačalo. Morao sam ga nokautirati", istakao je Meksikanac i potom je dovršio:

"Naravno da će biti revanša. Sada idem proslaviti pobjedu. Upravo sam ispisao historiju Meksika", dodao je novi šampion svijeta.

Ruizu je ovo 33. pobjeda u karijeri u kojoj ima samo jedan sumnjiv poraz od Josepha Parkera.

AJ je doživio prvi pora u 23. borbi i na omjeru je od 22-1.

Top Komentari

zmijuga.loma
Tajson u svoje vrijeme bi prebio obojicu zajedno
0 0
Zoilomas
Je6es ovog Ruiza moro se nadrogirati da pobjedi, dokaz da nije bitno koliko se neko trudi i trenira za nesta jer opet droga radi cuda. Drhtale mu ruke koliku je liniju udario prije borbe. Prebice ga Joshua u revansu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi