Andy Ruiz protiv King Konga za novog izazivača za svjetsku titulu

Ruiz vs. Ortiz

Andy Ruiz protiv King Konga za novog izazivača za svjetsku titulu

M. Šljivak

Velika vijest stiže iz svijeta boksa.


Andy Ruiz JR i Luis Ortiz vjerovatno će se naći u ringu u borbi koja bi mogla donijeti novog izazivača za titulu teškaškog prvaka svijeta.

Vijest je za ESPN Deportes potvrdio izvor blizak bokserima i sve je navodno veoma blizu realizacije.

"Velika je vjerovatnost da će se ovaj meč dogoditi. Radi se o borbi koja se lako može dogovoriti. Zašto? Pa, karijeru im vode isti ljudi", rekao je za ESPN Deportes izvor blizak bokserima.

Andy Ruiz je u junu prošle godine šokirao svijet i nokautirao je Anthonyja Joshu i tako je postao prvak u četiri verzije.

Ipak, pojaseve je izgubio u decembru u Saudijskoj Arabiji upravo od Joshue, a nakon toga je najavljivao da se želi vratiti na tron.

S druge strane Luis Ortiz je imao dva napada na WBC titulu prvaka protiv Deontayja Wildera. Dva puta je radio sjajan posao protiv Amerikanca, ali King Kong je na kraju oba puta teško nokautiran.

Borba s Ruizom sigurno je veliki izazov i nakon nje bismo dobili čovjeka koji će imati pravo da izazove nekog od šampiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi