Vjerovali ili ne: Ruiz odbio bogatu ponudu zbog borbe sa starim poznanikom
Foto - Instagram

Ovog puta nije htio novac

Vjerovali ili ne: Ruiz odbio bogatu ponudu zbog borbe sa starim poznanikom

M. Šljivak

Meksičko-američki bokser Andy Ruiz uskoro će ponovo u ring.


Čovjek koji je u junu 2019. godine šokirao svijet nakon što je nokautirao Anthonyja Joshuu, želi ponovo na tron, te već pregovara oko nove borbe.

Imao je Ruiz na stolu bogatu ponudu promotora Eddieja Hearna da se boru protiv Dilliana Whytea. Ipak, ovog puta je Ruiz za divno čudo odbio milione jer želi drugog protivnika.

To bi trebao biti njegov dugogodišnji poznanik Luis Ortiz, odlični teškaš koji međutim ima 40 godina i dva teška nokauta koja je doživio od strane Deontayja Wildera.

Ruiz se preko njega želi trasirati put ka potencijalnoj borbi za pojas i eventualnoj trećoj borbi protiv Anthonyja Joshue, koju silno želi nakon katastrofalnog nastupa u decembru i laganog poraza.

Interesantno je svakako da je Ortiz prvobitno trebao da uskoči kao zamjena za Jarrella Millera u meču protiv Anthonyja Joshue. Ipak, Kubanac je odbio ponudu od 10 miliona dolara i prihvatio je borbu s Wilderom.

Umjesto njega pojavio se Ruiz i šokirao je bokserski svijet, ali njegova slava je trajala svega nekoliko mjeseci. Međutim, napunio je dobro džepove, što često javno i pokazuje, pa je pomalo i čudno da je odbio višemilionsku ponudu za borbu protiv Whytea.

Ruiz u karijeri ima omjer 33-2, a pored Joshue izgubio je i od Josepha Parkera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi