Furyja izazvao nekadašnji šampion, ali za njega samo jedna borba dolazi u obzir
Foto - EPA

Ruiz spreman za meč

Furyja izazvao nekadašnji šampion, ali za njega samo jedna borba dolazi u obzir

M. Šljivak

Tyson Fury je u Las Vegasu nokautirao Deontaya Wildera i odbranio je WBC pojas prvaka svijeta teške kategorije.

Fenomenalni britanski bokser je u 11. rundi brutalno nokautirao Amerikanca i prva odbrana pojasa je prošla izuzetno dobro.

Nakon ovog meča već se uveliko govori o novim rivalima za Furyja. Mjesto obaveznog izazivača drži Dillian Whyte koji će ubrzo u ring protiv Otta Wallina.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CTxcjbfs3Ug/[/instagram]

Svoju šansu protiv Furyja želi i nekadašnji šampion svijeta Andy Ruiz JR. On je izazvao Kralja Cigana na meč.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CTBFDG2lbsG/[/instagram]

Oglasi

"Čekao sam da se međusobno eliminišu i tu uskačem ja. WBC je pojas kojeg želim. Imao sam sve osim njega", rekao je Ruiz koji je 2019. godine nokautirao Anthonyja Joshuu i postao je šampion, no samo na nekoliko mjeseci jer je u revanšu doživio debakl.

Međutim, iz tima fantastičnog Britanca smatraju da je jedini logičan izbor meč za apsolutnog prvaka svijeta protiv Oleksandera Usyka.

Sjajni Ukrajinac pobijedio je Anthonyja Joshuu usred Londona i uzeo je pojaseve po četiri verzije. Oni zanimaju Furyja i ekipu i oni samo borbu protiv Usyka vide kao interesantnu u ovom trenutku.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CUcqDoto1rM/[/instagram]

Ipak, Fury će morati da sačeka rasplet između Joshue i Usyka. AJ je aktivirao klauzulu o revanšu iz ugovora i želi vratiti pojaseve koje je izgubio.

Ako u tome uspije onda ne bi bilo nikakve prepreke za meč Joshue i Furyja, ali Usyk je sasvim sigurno veliki favorit u revanšu jer je pokazao da je mnogo bolji bokser od Joshue.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi