Bahatost neviđenih razmjera, pa povratak u ring spuštenog nosa: Svijet priča o Joshuinom potezu
Foto - Screenshot

Pokušao je otići, pa se vratio i napravio haos

Bahatost neviđenih razmjera, pa povratak u ring spuštenog nosa: Svijet priča o Joshuinom potezu

M. Šljivak

Oleksandr Usyk odbranio je naslove prvaka svijeta teške kategorije pobjedom nad Anthonyjem Joshuom u Saudijskoj Arabiji.

Nakon 12 rundi sjajnog boksa Usyk je odnio pobjedu podijeljenom odlukom sudija. Dvojica su dala pobjedu Usyku 116-112 dok je engleski sudija negdje vidio pobjedu svog sunarodnjaka 115-113.

Ipak, pravda je na kraju zadovoljena. Usykova ruka visoko je podginuta, ali ono o čemu se priča je govor britanskog boksera nakon večerašnjeg poraza.

AJ je prvobitno napustio ring. Morao je da se vrati, a zatim je oteo mikfrofon iz ruku šampiona i krenuo je priču u kojoj je usred Saudijske Arabije nekoliko puta 'sočno' opsovao.

"Vještina pobjeđuje u boksu. Ti nisi jak, kako si me pobijedio? Imao sam karakter u borbi", pitao je Joshua Usyka i nastavio je:

"Usyk je strašan borac. Zaslužio je ovacije kao šampion svijeta. Čovjek je nevjerovatan talent".

Na kraju se obratio publici da ga ne porede s nekim velikim šampionima iz prošlosti.

"Ja nisam bokser za 12 rundi. Govore kako ne bacam kombinacije kao Rocky Marciano. Pa, pogledajte koliki sam", rekao je Joshua.

[twitter]https://twitter.com/SandhuMMA/status/1561132114011033600[/twitter]

Treba istaći da je u jednom trenutku uzeo dva pojasa i bacio ih je iz ringa, a umalo se i fizički sukobio s nekim nakon meča.

Top Komentari

realista1982
U pobjedi se ne uzvisi,a u u porazu se ne ponizi,Joshua nisi pravi šampion i to je...
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi