Usyk i Joshua napunit će džepove milionima samo što će kročiti u ring
Foto - Matchroom

Nevjerovatne cifre

Usyk i Joshua napunit će džepove milionima samo što će kročiti u ring

M. Šljivak

Oleksandr Usyk branit će u subotu u Saudijskoj Arabiji pojaseve prvaka svijeta teške kategorije protiv Anthonyja Joshue.

Čudesni Ukrajinac vlasnik je WBA, WBO, IBF i IBO pojasa koje je uzeo upravo Joshui prošle godine, a nakon ove borbe pobjednik će kući odnijeti i pojas Ring magazina za najboljeg teškaša svijeta.

Oba borca tvrde da su spremniji nego ikad. Joshua silno želi pojaseve nazad, dok Usyk nema namjeru izgubiti borbu u ovim trenucima kada njegova zemlja Ukrajina ima ozbiljnih ratnih problema.

Ovaj meč obojici boksera donijet će ogromnu zaradu. Cifre su očekivano velike jer se radi o vjerovatno najvećem bokserskom obračunu godine.

Usyk i Joshua uzet će potpuno identične cifre. Samo za borbu će im pripasti po 40 miliona dolara, a ogroman kolač doći će i od prodaje prijenosa.

Novac koji se dobije od prijenosa bit će podijeljen 50-50 u korist šampiona i izazivača i to bi na kraju obojici moglo donijeti još nekoliko desetina miliona dolara.

Oglasi

Pred ovu borbu oba borca su najavili veliki meč i veliku borbu za pojaseve.

"Naučili smo obojica dosta iz prve borbe. Neće ovo biti nova borbe već će se samo nastaviti prethodna. Imali smo dovoljno vremena da prostudiramo jedan drugog i u subotu će ovo biti velika, velika borba", poručio je Usyk i dodao je:

"Ovo je važan meč za mene, za moj tim i za moju zemlju. Rođeni smo da se borimo za sve. Čitav život je borba za nešto, zato smo zapravo obojica ovdje", poručio je Usyk.

Nekadašnji šampion Anthony Joshua ističe da je ovo za njega borba koju jednostavno mora dobiti i da je za nju spreman.

"Za mene je ovo borba koju moram dobiti, ali volim taj pritisak. Novi trener i ekipa koja je uz mene, guraju me prema naprijed, nadam se i do pobjede", rekao je Joshua i dodao je:

"Imam ciljeve koje želim postići ću ringu. Pojasevi nisu toliko bitni, ali to dolazi na kraju. Postoji određen proces kojeg se želim držati", poručio je AJ.

Oleksandr Usyk u subotnji meč ulazi kao neporažen (19-0) dok je Joshua u karijeri na omjeru od 24 pobjede i dva poraza.

Top Komentari

plemic
naprijed ukrajino, četeresku daj za naoružanje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi