Anthony Joshua brutalno uspavao Francisa Ngannoua!
Britanac Anthony Joshua održao lekciju iz boksa Francisu Ngannou

Nokaut u drugoj rundi

Anthony Joshua brutalno uspavao Francisa Ngannoua!

M. Šljivak

Anthony Joshua pobijedio je večeras u Saudijskoj Arabiji Francisa Ngannoua brutalnim nokautom u drugoj rundi.

Franis Ngannou jedini je čovjek u historiji koji je u dva profesionalna meča imao za protivnike velike šampione. Izgubio je od Tysona Furyja na bodove, ali večeras ga je Anthony Joshua uspavao u drugoj rundi razornim nokautom.

Nije se Kamerunac uplašio Joshue. Izgledao je dobro na početku meča, ali ga je AJ spektakularno pogodio i Ngannou je završio na podu. Preživio je preostalih 30-ak sekundi, ali definitivno je bio žestoko uzdrman.

Već u drugoj rundi Ngannou je ponovo na podu. Ustao je, ali već u narednom napadu slijedi još jedan težak udarac i Predator je zaspao.

Oglasi

AJ je tako lagano došao do 28. pobjede u profesionalnoj karijeri i definitivno je uništio mit o Francisu Ngannou i njegovim mogućnostima da pobijedi bokserske šampione. Možda je bolje da se drži MMA sporta.

S druge strane Joshua je još jednom najavio veliki povratak na vrh teške kategorije. Britanac tvrdi da je bolji nego ikad i da ćemo ga uskoro ponovo vidjeti na krovu svijeta. Te izjave obećavaju nakon ovakvog nokauta.

Zatim je stigla potvrda da će Anthony Joshua za narednog rivala imati boljeg iz duela Oleksander Usyk - Tyson Fury. Ovaj duo se u maju bori za apsolutnog prvaka svijeta.

"Ovdje sam da se borim. Šta nakon ovog? Zatvorit ću se u svoj kavez i izaći kad bude nova borba", poručio je Anthony Joshua koji sada cilja pobjednika meča Usyk - Fury.

Promotor Eddie Hearn potvrdio je da je pobjednik iz tog meča naredni za njegovog šampiona.

"Rekli su nam da ako dobijemo ovaj meč da idemo na pobjednika borbe Usyk - Fury. Gledate u najboljeg teškaša na svijetu. U ovoj formi ga niko ne može pobijediti. Vratit će se i postat će najbolji na svijetu. Molim te Fury, pobijedi Usyka i imat ćete najveću borbu u historiji boksa. Ovaj je momak zvijer i najbolji na svijetu u ovom trenutku", rekao je Eddie Hearn.

Top Komentari

Kakaks
Ta ce Nganu..
0 0
Tutumaca
Pametna gorila 2 meca budes vreca i eto para
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi