Večeras obračun Joshua - Ngannou, Saudijci će im isplatiti ogromnu cifru samo što će kročiti u ring
Veliki obračun između dvojice nokautera u Saudijskoj Arabiji (Foto: Pixsell / PA)

Nevjerovatne cifre su u igri

Večeras obračun Joshua - Ngannou, Saudijci će im isplatiti ogromnu cifru samo što će kročiti u ring

Midhat Šljivak

Anthony Joshua i Francis Ngannou suočit će se večeras u Saudijskoj Arabiji. Borba dvojice sjajnih nokautera privlači pažnju cijelog svijeta, a za nastup na priredbi u Rijadu dobit će nevjerovatnih 70 miliona dolara.

Anthony Joshua iznenadio je apsolutno sve kada je za svog novog rivala odabrao nekadašnjeg UFC prvaka teške kategorije Francisa Ngannoua. Duel dvojice nokautera zakazan je za večeras u Saudijskoj Arabiji i meč istinskih Apolona privlači pažnju cijelog svijeta.

Saudijci naravno nisu štedili novac kako bi organizovali još jedan borilački spektakl. Tako će AJ i Ngannou večeras inkasirati sigurnih 70 miliona dolara.

Većina od ove cifre ide britanskom bokseru. On će, prema određenim informacijama, inkasirati 50 miliona dolara, dok će kamerunski Predator dobiti 20 miliona dolara.

Određeni procenat bokserima će vjerovatno pripasti i od prodaje prijenosa. Nije poznata cifra koju bi mogli dobit i to će biti poznato nakon same borbe.

Oglasi

Anthony Joshua u ovaj meč ulazi kao apsolutni favorit. Nekadašnji šampion svijeta teške kategorije silno želi ponovo da dođe na vrh lanca ishrane.

Ipak, Ngannou nije čovjek koji je za podcijeniti. Pokazao je to prije nekoliko mjeseci u debiju protiv WBC prvaka svijeta Tysona Furyja. Šampiona je slao na pod, no tijesno je izgubio na bodove.

Predator naravno vjeruje da večeras može nokautirati Joshuu. Tu moć sasvim sigurno ima, no ispred njega je jedan od najboljih teškaša u proteklih 10 godina i nije kao MMA zvijezde koje je bez problema nokautirao ranije.

"Još nisam šokirao svijet. Još uvijek gradim, treniram, učim i svijet će tek biti šokiran kad sve to spojim", rekao je Ngannou i dodaje:

"Idem na pobjedu, ali ne vjerujem da će se meč previše odraziti na moju karijeru. Tek sam na početku, dug je put i zaista namjeravan napraviti ogroman broj pobjeda kao što je ova."

Oglasi

"Pobijedio sam Tysona (Fury) i opet ću. Smatram da sam ga dobio i u prvom meču. Namjeravam se opet boriti s njim", poručio je Ngannou.

Anthony Joshua dosta rizikuje s ovom borbom

Mnogi ljubitelji boksa smatraju da Anthony Joshua dosta rizikuje s ovom borbom. Ngannou ima moćne udarce, a AJ je nekoliko puta već bio na podu i eventualni gubitak borbe vjerovatno bi završio njegov san o vrhu teške kategorije.

Dosta je onih koji su očekivali borbu protiv Filipa Hrgovića. Međutim, Eddie Hearn je ponovo za svog klijenta odabrao novac ispred kvaliteta, no ovog puta je i novac veoma opasan.

Uvjeren je međutim 34-godišnji Britanac kako će bez previše problema završiti posao protiv Ngannoua.

Oglasi

"Govorili su već ranije o ovoj borbi, ali sam govorio da je to 'za*ebancija. Nisam smatrao da je to prava stvar, to što u boks stiže čovjek iz MMA, posebno kada jurim vrh teške kategorije. Ipak, kada sam vidio šta se desilo u meču Ngannou - Fury, prilika se sama otvorila. Ne odbijam izazov", rekao je Joshua i dodaje:

"Prelazak iz MMA u boks sam gledao kao šalu. Tu riječ sam sad izbacio. Vidio sam da određeni MMA borci mogu boksovati, Ngannou je jedan od njih. Vidim da je čovjek ozbiljan, da zna šta radi. Mnogi kažu da je pobijedio Furyja i smatram ga odličnim izazovom", poruka je britanskog teškaša.

Borba iz Rijada po centralnoevropskom vremenu trebala bi početi oko 23:30, a moguće je samo kupiti prijenos online jer vlasnik prava DAZN nije ponudio prava nijednoj regionalnoj TV kući.

AJ u ovaj meč ulazi s omjerom od 27 pobjeda (23 nokauta) i tri poraza. Ngannou ima jedan poraz iz jednog meča.

Top Komentari

Salgijica
Prenosil neko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi