Filip Hrgović može biti sretan zbog onog što je izgovorio Anthony Joshua
Gotovo je izvjesno da će naredni meč Joshua odraditi protiv Hrgovića

Sprema se za međusboni obračun

Filip Hrgović može biti sretan zbog onog što je izgovorio Anthony Joshua

Midhat Šljivak

Anthony Joshua će u petak u Saudijskoj Arabiji odraditi meč protiv MMA zvijezde Francisa Ngannoua.

AJ u meč protiv nekadašnjeg UFC šampiona teške kategorije ulazi kao veliki favorit. Bit će to duel strašnih udarača, a Joshua je za razliku od Tysona Furyja, koji je uz dosta muke savladao Kamerunca, mnogo oprezniji pred meč.

Potpuno je 34-godišnji Britanac fokusiran na ovu borbu. O njoj razmišlja kao da je na drugoj strani čovjek s 50, a ne s jednom profesionalnom borbom

"Ovo nije takmičenje u izgledu već boks meč", rekao je AJ i nije bio raspoložen da predvidi ishod meča.

"Ne znam, vidjet ćemo šta će se dogoditi. Riječi su jeftine, ja sam spreman 100 posto. Definitivno, definitivno, definitivno sam spreman."

Oglasi

"Što sam više u dvorani to sam bolji i više ću mečeva dobiti. Ovo je težak sport, što manje treniraš, posao ti je teži. Ja sebi želim olakšati i već se radujem povratku u dvoranu već u ponedjeljak", rekao je Joshua.

AJ je dobio pitanje da li je pobjednik meča Tyson Fury - Oleksandr Usyk njegov naredni rival. Britanac nije želio odgovoriti na to pitanje jer su male šanse da se to dogodi.

"Hajde da završim ovu borbu. To mi je jedino bitno", poručio je Joshua svjestan da će ipak prije morati da riješi račune protiv Filipa Hrgovića koji ima prednost za borbu protiv pobjednika tog duela.

Filip Hrgović vs Anthony Joshua za IBF pojas

Razlog što je Joshua odbio govoriti o potencijalnoj borbi protiv Usyka ili Furyja je činjenica da će tokom ljeta vjerovatno u ring s hrvatskim teškašem Filipom Hrgovićem.

Oglasi

El Animal je obavezni izazivač Oleksandera Usyka za IBF pojas, a nakon borbe 18. maja ovaj pojas će biti slobodan zbog klauzule o revanšu između dvojice šampiona.

IBF će potom narediti borbu za pojas. U njoj će biti Filip Hrgović, a ogromne su šanse da na drugoj strani ringa bude upravo Anthony Joshua.

Pobjednik te borbe imat će potom šansu da napadne boljeg iz duela Usyk - Fury i to bi mogao biti još jedan meč za apsolutnog prvaka svijeta.

Joshua je IBF šampion bio od 2016. do 2019. godine kada ga je šokantno nokautirao Andy Ruiz Junior. Nakratko je vratio pojas, no ubrzo su uslijedila dva poraza od Usyka.

Britanski teškaš trenutno je u nizu od tri pobjede i najavljuje novi pohod na vrh teške kategorije. Tvrdi da je bolji nego ikad i da ga niko neće moći zaustaviti, pa ni Filip Hrgović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi