Anthony Joshua javno dobio novi izazov
(Foto: EPA)

Wallin ga želi naredne godine

Anthony Joshua javno dobio novi izazov

Midhat Šljivak

Dok se sprema za revanš protiv Andyja Ruiza koji je zakazan za 7. decembar u Saudijskoj Arabiji, Anthony Joshua je dobio novi izazov.

Nekadašnjeg šampiona svijeta u četiri kategorije javno je prozvao švedski bokser Otto Wallin, momak koji je nedavno imao u šaci Tysona Furyja.

Šveđanin je odradio jako dobar meč protiv Furyja. Uspio mu je nanijeti veliku štetu, a otvorio mu je i ogromnu ranu iznad oka koja je Kralju Cigana donijela čak 47 šavova.

Međutim, na kraju je Fury uspio da prebrodi ovu tešku povredu i da dobije meč na poene, no Wallin sa njim želi revanš, ali je prozvao i Joshuu putem svog trenera Dmitryja Salite.

"Otto bi bio mnogo bolji u revanšu. Uvjeren sam da bi pobijedio u revanšu", rekao je Salita i nastavio je:

"Razgovarali smo ranije o meču protiv Joshue. Trebali smo uskočiti umjesto Jarrella Millera u junu, ali je Ruiz dobio šansu i šokirao je svijet. Želimo Joshuu naredne godine u Velikoj Britaniji", poručio je Salita.

Wallin je u prošlosti bio sparing partner Joshui i sigurno da zna sve njegove slabosti u ringu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi