Nema više finog dečka: Joshua najavljuje 'ubistvo' Usyka u ringu
Foto - EPA

AJ želi titule nazad

Nema više finog dečka: Joshua najavljuje 'ubistvo' Usyka u ringu

M. Šljivak

Anthony Joshua poražen je 25. septembra u Londonu od Oleksandera Usyka i izgubio je pojaseve prvaka teške kategorije po verzijama IBF, IBO, WBA i WBO.

Usyk je Joshui održao pravu školu boksa. Potpuno ga je nadboksao i potvrdio je da se radi o zaista čudesnom šampionu.

Joshua je naravno odmah zatražio revanš, a on bi se trebao dogoditi u martu ili aprilu naredne godine.

AJ više ne želi biti fin momak u ringu i najavljuje da će skinuti glavu Usyku u revanšu.

"Završio sam sa je*enim porazima. Mogao bi završiti na podu u narednoj borbi jer ovo je rat. Čist rat. Ljut sam. Ključam čak i kada pričam o tome. To je ta strast za pobjedom", rekao je Joshua i dodao je:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CUclni6M8Kd/[/instagram]

"U mojim mislima je rat, ubistvo. Želim izaći tamo i povrijediti tog momka. Želim mu uzeti dušu i dovesti ga do tačke kada želi odustati", poručio je Joshua.

Britanski bokser je u karijeri na omjeru od 24-2, a izgubio je dvije od posljednje četiri borbe.

Prethodno ga je 2019. godine šokirao Andy Ruiz kada mu je uzeo pojaseve, ali ih je Joshua vratio iste godine uvjerljivom pobjedom.

Promo

Top Komentari

Mele
Potcijenio si ovog boksera, kao i debeljka Ruiza prvi put. Mozda radis za kladionice, uzimas lovu na 2 strane, gubis, zaradjujes pa opet vracas titule. Usyk nije za potcijeniti, nizim kategorijama je vladao godinama, kao i amater takodje, malo je zakasnio medju teskase, ali nekoliko godina jos moze sigurno da se bori.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi