Anthony Joshua odlučio kada će otići u penziju
Foto - EPA

Još malo ga gledamo

Anthony Joshua odlučio kada će otići u penziju

Midhat Šljivak

Anthony Joshua trenutno je svjetski broj jedan teške kategorije.

Britanac je nedavno vratio četiri titule prvaka svijeta pobjedom protiv Andyja Ruiza, a uskoro ćemo ga ponovo gledati u ringu, jer je bi već u aprili trebao braniti jedan pojas.

AJ će birati između Kubrata Puleva i Olexandera Usyka, a pored ovih borbi ima u planu da se bori sa velikanima Deontayjem Wilderom i Tysonom Furyjem.

Gotovo je izvjesno da će se u nakoj fazi karijere sa svim nabrojanim borcima i boriti, a Joshua je priznao kako se planira povući nakon što odradi četrnaest ili petnaest borbi.

"Koliko ću borbi imati još? Četrnaest, petnaest. To je oko 35-40 borbi", rekao je Joshua.

Joshua će vjerovatno ostati bez jednog od pojaseva koje posjeduje. IBF i WBO traže da se bori protiv njihovih izazivača, ali niko ne želi čekati na red, pa će jedan pojas vjerovatno morati da otpiše na određeno vrijeme.

"Zbog bokserske politike morat ću da odreknem pojasa. Te su stvari van moje kontrole i to me nervira", poručio je AJ.

Joshua je u karijeri odradio 24 borbe i na omjeru je od 23-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije