Anthony Joshua ostaje bez pojasa
Foto - EPA

Britanac u problemu

Anthony Joshua ostaje bez pojasa

Midhat Šljivak

Prvi čovjek Matchroom organizacije i menadžer Anthonyja Joshue, Eddie Hearn, priznao je kako bi šampion mogao ostati bez jednog od četiri pojasa prvaka svijeta.


AJ je prije dvije sedmice pobijedio Andyja Ruiza i po drugi put je došao do titula prvaka po verzijama WBA, WBO, IBF i IBO.

Međutim, WBO i IBF traže da se Joshua bori sa njihovim izazivačima, a kako se ne može boriti sa obojicom unutar šest mjeseci, Joshua bi mogao ostati bez jednog pojasa.

Priznao je to Eddie Hearn za IFL TV.

"Pisali smo WBO i IBF organizacijama i obje tvrde da su sljedeći. Ko je j***te? Postoji neki sistem rotacija", rekao je Hearn i dodao je:

"Frustrirajuće je znati da ćemo možda morati da se odreknemo jednog pojasa. Pričat ćemo sa Uykom i Pulevom. Pokušat ćemo dogovoriti sa ovim momcima, a onda ćemo tražiti dalja rješenja sa organizacijama".

IBF smatra da njihov izazivač Kubrat Pulev ima pravo da se prvi bori protiv Joshue, dok WBO gura fantastičnog Ukrajinca Olexandrya Usyka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti