Pojavio se čovjek koji je spreman poslati Anthonyja Joshuu u penziju
Australijski teškaš spreman je da pošalje Anthonyja Joshuu u penziju

Spreman za meč

Pojavio se čovjek koji je spreman poslati Anthonyja Joshuu u penziju

M. Šljivak

Nekadašnji prvak svijeta teške kategorije Anthony Joshua (33) u ring bi se trebao vratiti u aprilu i to u meču protiv neporaženog australskog boksera Demseyja McKeana, a promotor Eddie Hearn tvrdi da bi ovo mogla biti posljednja borba karijere za Britanca ako bi eventualno izgubio meč.

Anthony Joshua nekada je vladao teškom kategorijom boksa. Međutim, sve je za Britanca krenulo nizbrdo nakon nokauta od Andyja Ruiza 2019. godine, a zatim je izgubio pojas od čudesnog Oleksandera Usyka koji ga je dva puta izdmominirao.

Naredni rival britanskog boksera 1. aprila u Londonu trebao bi biti Demsey McKean. Ako izgubi AJ bi se mogao oprostiti od boksa.

"Anthony mora dobiti ovu borbu ili će njegov status jednog od najboljih boksera svih vremena samo nestati", poručio je Eddie Hearne, ali ne odustaje od toga da AJ ponovo bude šampion.

"Plan je da ga dignemo iz pepela i da postane ponovo prvak svijeta. Učinit ćemo sve da to napravimo".

32-godišnji Demsey McKean uvjeren je kako može parirati Joshui i poslati ga u penziju.

Oglasi

"Mogao bih penzionisati Joshuu. Uvjeren sam da to mogu napraviti. Veliko je ime koje svako želi vidjeti u svom rezimeu. Imam vještine da to napravim", istakao je McKean.

Iako mnogi smatraju da bi eventualni porazom od ovog borca Joshua slobodno mogao okačiti rukavice o klin, McKean se ne slaže s tim.

"Ne shvatite me pogrešno. Ako ga pobijedim, on ispred sebe ima još vremena da napravi nešto veliko, jer bi izgubio od neporaženog čovjeka".

"Ljudi mu ne daju dovoljno poštovanja. On to zaslužuje za sve što je napravio. Donio je gomilu love u boks i vjerovatno je najveće ime u svijetu boksa. Svi žele njega, ja sam među njima".

Demsey McKean je u karijeri odradio 22 borbe i sve je dobio. Njih 14 je završio nokautom, visok je 198 centimetara kao i Anthony Joshua.

Nekadašnji šampion svijeta Anthony Joshua ima omjer od 24 pobjede i tri poraza.

Treba istaći da su ova dvojica boksera bili nekada i sparing partneri.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi