Svi bi htjeli njegov život: Račun pun, vozi skupocjeno auto, ima privatni avion, a sve je besplatno
Anthony Joshua u 2023. godini cilja na borbu protiv Deontaya Wildera, a pobjednik ovog meča napao bi svjetske titule nakon obračuna Tysona Furyja i Oleksandera Usyka (Foto: Instagram)

Anthony Joshua živi kao niko

Svi bi htjeli njegov život: Račun pun, vozi skupocjeno auto, ima privatni avion, a sve je besplatno

M. Šljivak

Nekadašnji svjetski prvak teške kategorije Anthony Joshua (33) 'težak' je oko 80 miliona dolara, ali ono što je fasciniralo mnoge je činjenica da sjajni bokser većinu novca kojeg je zaradio drži na računu te gotovo ništa ne troši na luksuzan život.

Anthony Joshua trenutno je jedan od najpoznatijih boksera svijeta. Nekadašnji je šampion teške kategorije i čovjek na čije ime sponzori odmah otvaraju novčanike.

Tokom profesionalne karijere AJ je zaradio oko 80 miliona dolara. Međutim, on gotovo ništa od zarade ne troši na luksuzni život, iako sa strane to tako izgleda.

Britanskom boksersu sponzori plaćaju apsolutno sve - putovanja, luksuzne automobile, satove, odjeću. Otkrio je to njegov vjerni pratilac i desna ruka Freddie Cunningham u razgovoru za Business Insider.

"Kada gledate sa strane vjerovatno pomislite da troši ogroman novac na luksuz. Ljudi ga vide u privatnom avionu, kako nosi skupocjene satove, da se vozi u lijepim automobilima..."

Oglasi

"To je sve od sponzora. On nikad u životu nije platio privatni avion ili helikopter. Također, Land Rover mu daje automobil. Ne troši novac, sve mu je na računu", rekao je Cunningham i dodaje.

"Živi život kakvim se očekuje da živi. Ali, on sve radi veoma pametno - taktički".

Joshua novac troši jedino na porodicu. Njima kupuje sve što im treba, ali to je daleko od luksuza koji se očekuje.

Nevjerovatno je to i da namirnice za kuću dobija potpuno besplatno. Sve što poželi stvori mu se pred vratima, a zahvaljujući sponzorima AJ je obišao 'pola svijeta' bez da je izdvojio i jedan cent svog novca.

Oglasi

"Takve stvari nisu tipične u životu običnog čovjeka i ovo je svakako blagoslov. Ja ne želim sam uživati u svemu. Vrata su uvijek otvorena za ljude koji su meni otvorili svoja. Ne mogu zaboraviti one koji su bili uz mene", govorio je Joshua o svom stilu života.

Mnoge je iznenadila i činjenica da pred borbe AJ odlazi u svoj stan u Watfordu koji je sasvim običan. Tu skuplja snagu za borbe i pokušava se fokusirati kao da u životu ništa nije napravio.

Anthony Joshua je osvojio zlatnu medalju za Veliku Britaniju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, a nešto više od godinu dana kasnije počeo je profesionalnu karijeru.

Ona je bila perfektna sve do juna 2019. godine kada je šokantno nokautiran u Madison Square Gardenu od Andyja Ruiza, a zatim je pretrpio i dva uvjerljiva poraza od čudesnog Oleksandera Usyka.

AJ ipak smatra da još uvijek može na tron. Novi izazovi se spremaju i vidjet ćemo hoće li on ponovo postati šampion svijeta teške kategorije.

Top Komentari

denimen9
Sirotinji duša zaviriti u tuđi novčanik, umjesto da se pobrinu za svoj.. čovjek šakama sve sebi obezbjedio i ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi