Eddie Hearn potvrdio: Dogovorili smo meč Joshua - Fury
Foto - EPA

Za apsolutnog prvaka svijeta

Eddie Hearn potvrdio: Dogovorili smo meč Joshua - Fury

M. Šljivak

Promotor Eddie Hearn potvrdio je danas kako je postignut dogovor za meč između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja.

Bokserski svijet odavno čeka borbu za apsolutnog prvaka svijeta, a po svemu sudeći to će dobiti u 2021. godini jer je meč između dvojice britanskih tešakaša dogovoren.

"Dogovor je postignut bez potpisa", rekao je Hearn za The Times i dodao je:

"Završili smo financijsku stranu dogovora. Razgovaramo oko TV prava i sada je samo potrebno da sve stavimo na papir, a kada je to na papiru vraćaš se 15 puta dok svako slovo ne bude mjestu", rekao je Hearn.

AJ je u decembru pobijedio Kubrata Puleva i odbranio je naslove prvaka, dok je Fury posljednji put u ringu bio u februaru prošle godine kada je demolirao Deontayja Wildera kojem je uzeo WBC naslov.

Borba za apsolutnog prvaka svijeta će vjerovatno biti u Saudijskoj Arabiji, a potencijalni revanš se planira odraditi u Velikoj Britaniji.

Top Komentari

Edin Merlin
Kad bude potpisano obostrano onda ću vam vjerovati.....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi