Najčudniji šampion ikad: Treniram sam,  jer nije bilo nikog ni kad sam se borio za život
Foto - Screenshot

Tyson Fury radi po svom

Najčudniji šampion ikad: Treniram sam, jer nije bilo nikog ni kad sam se borio za život

M. Šljivak

WBC prvak svijeta teške kategorije Tyson Fury definitivno je jedan od najčudnijih šampiona ikad.

Kralj Cigana se u februaru ove godine vratio na tron brutalnom izvedbom i pobjedom protiv Deontayja Wildera, a u 2021. godini nas vjerovatno čeka dvostruki obračun za apsolutnog prvaka svijeta sa Anthoynjem Joshuom.

I dok mnogi novogodišnje praznike provode u odmoru, Fury ne želi da stane, pa je tako snimio video dok potpuno sam trenira u mraku.

"Treniram sam u mraku jer sam u njemu i rođen. Treniram sam jer nikog nije bilo da mi pomogne dok sam se borio za život", rekao je Fury.

Jeziva ispovijest Tysona Furyja: Kupio sam Ferrarija i svjesno sam krenuo da se ubijem...

Karijera Tysona Furyja, nakon pobjede nad Vladimirom Kličkom i osvajanja titula najboljeg boksera teške kategorije svijeta 2015. godine, doživjela je veliki pad.

Fury nije mogao izdržati veliki pritisak. Krenuli su ozbiljni mentalni problemi, pao je i na doping testu i na sve je obraćao pažnju osim na boks.

Fury je u emisiji kod Joea Rogana i otkrio je neke nevjerovatne stvari. Priznao je kako je samo želio da nestane i crne misli su mu prolazile kroz glavu.

"Lumpovao sam po cijelu noć, pio sam, drogirao se. Samo sam želio umrijeti i da odem na zabavan način. Međutim, kada se otrijeznite padnete u još veću depresiju. Bio sam izgubljen, nisam znao šta radim", rekao je Fury, te je dodao:

"Pokušao sam ostaviti sve i pokušati sa nekim drugim stvarima. Igrao sam golf, gađao glinene golubove, ali imao sam tu prazninu u sebi. Drogu sam prvi put probao sa 27 godina. Kokain sam svakodnevno koristio, kokain i alkohol. Da li bih sada išta mijenjao?. Ne. Ne bih ništa promijenio jer se to jednostavno moralo dogoditi. Budio sam se pijan i drogiran i nisam želio da budem živ", priča Fury, te je otkrio kako je bio veoma blizu samoubistva.

"Kroz glavu su mi prolazile lude misli. Kupio sam novi Ferrari u ljeto 2016. godine, izašao sam na autoput i vozio sam velikom brzinom. Približavao sam se mostu i nije me bilo briga. Želio sam umrijeti, odustao sam od života i krenuo sam da to učinim. Međutim, zaustavio sam se kada sam čuo neki glas 'ne, ne čini to Tyson, misli o porodici i djeci koja bi odrastala bez oca'. Zaustavio sam se, nisam znao šta radim. Bio sam uplašen i tresao sam se. Nikad više neću ni pomisliti na samoubistvo nakon toga", rekao je Fury.

Top Komentari

user1602245913
Oduvaće onog Džošuu samo tako.
3 0
realno_govoreci
Jedini preostali stare škole boksa. Jedini koji bi mogao u ring sa Lenoksom,Frejzerom,Holifildom i ostalom starom gardom kojim ovi današnji " prvaci" bi bili dovoljni za sparing partnere
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi