Ruski div nemilosrdno melje sve pred sobom - Rijetki su preživjeli prvu rundu, Amerikanac noćas nije

Wright lagan zalogaj

Ruski div nemilosrdno melje sve pred sobom - Rijetki su preživjeli prvu rundu, Amerikanac noćas nije

Midhat Šljivak

Ruski div Arslanbek Makhmudov došao je večeras u Saudijskoj Arabiji do nove pobjede. On je u prvoj rundi pobijedio Juniora Anthonyja Wrighta nokautom u prvoj rundi.

Arslanbek Makhmudov još je jedan u nizu nadolazećih teškaša koji traže svoj put na velikoj scenu. Ruski div večeras je Rijadu u prvoj rundi srušio američkog boksera Juniora Anthonyja Wright.

Lav, što je nadimak kojeg nosi Makhmudov, nije imao problema protiv večerašnjeg rivala. Završio je sve veoma brzo i nakon minut i 10 sekundi sudija je prekinuo meč.

Za 34-godišnjeg ruskog borca ovo je 18. pobjeda u karijeri. Još uvijek je bez poraza, a ovo mu je čak 17. nokaut. 12 ih je napravio u prvoj rundi.

Oglasi

Ovom pobjedom je sebi otvorio vrata još većih borbi. Postao je WBA interkontinentalni šampion svijeta, a odbranio je titulu NABF (šampion Sjeverne Amerike).

Istakao je ruski div s kanadskim pasošem kako ima ozbiljne probleme s pronalaskom protivnika. Dosta je onih koji odbijaju borbu.

"Mnogi ne žele da se bore sa mnom. Pokušavamo naći najbolje moguće rivale", rekao je Makhmudov nakon večerašnjeg meča.

Novi rival bi mu mogao biti Martin Bakole. On je nešto ranije na istom eventu u četvrtoj rundi nokautirao Carlosa Takama.

Bakole je već izgrađeno ime u svijetu boksa. Ovaj Kongoanac ima omjer od 20-1 i borba protiv Makhmudova sigurno bi bila pravi izazov.

Top Komentari

King_Kenny
...hahahahahah,sto ga brat Mahmudov prebi...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi