Izrezan do savršenstva izašao iz tamnice i kreće na tron - Filip Hrgović je prvi kojeg želi ugasiti
Foto - Stekos Fight Night

AJ spreman za povratak na vrh

Izrezan do savršenstva izašao iz tamnice i kreće na tron - Filip Hrgović je prvi kojeg želi ugasiti

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović (31) mogao bi se u decembru boriti protiv nekadašnjeg šampiona svijeta Anthonyja Joshua. Britanac vidi Hrgovića kao pravi izazov na putu povratka pojaseva, a 34-godišnjak je već sad spreman za eventualni obračun.

Filip Hrgović i Anthony Joshua mogli bi se naći u ringu tokom decembra. Promotor Eddie Hearn vidi hrvatskog teškaša kao idealnog rivala za svog borca i pokušava organizovati ovaj meč.

Međutim, za sada nikakve zvanične potvrde velikog duela nema, no AJ je uveliko u pripremama i eventualnu borbu s El Animalom dočekat će spremniji nego ikad.

Pored svakodnevnih fizičkih treninga i laganih sparinga, Britanac se prošle sedmice odlučio na zanimljiv potez. Otišao je u tamnicu u kojoj je proveo četiri dana u potpunom mraku bez utjecaja bilo kakvih vanjskih faktora.

Na ovaj potez britanski bokser se odlučio kako bi odmorio um i izgradio karakter na putu prema krovu svijeta kojeg namjerava započeti upravo duelom protiv Filipa Hrgovića.

Oglasi

Reset glave praćen je fenomenalnom fizičkom spremom. Očigledno vjeruje da je bolji nego ikad i uz fotografije iz dvorane je krako napisao: "Pripreme za slavu".

AJ i njegov tim u proteklom su periodu ciljali veliki meč protiv američkog nokautera Deontaya Wildera. Do dogovora nije došlo, pa se Britanac okrenuo drugim opcijama.

Filip Hrgović je prvi naredni teškaš kojeg želi u ringu, spominje se ime i Otta Wallina, ali vidjet ćemo u narednom periodu hoće li Joshua uspjeti dobiti ono što želi.

Treba svakako napomenuti da je Filip Hrgović trenutno zvanični izazivač Oleksandera Usyka za IBF pojas teške kategorije, ali je sasvim realno da ga neće napasti do ljeta ili čak jeseni naredne godine zbog dvostrukog obračuna Usyka i Tysona Furyja za aposlutnog prvaka svijeta.

On ima mogućnost da se bori s Ottom Wallinom za privremeni pojas prvaka ili eventualno da pristane na meč s Joshuom koji bi mu donio mnogo veću cifru, no bio bi mnogo teži put do borbe za titulu šampiona svijeta.

U narednim danima sve dileme oko potencijalnih borbi mogle bi biti riješene i ostaje nam da vidimo hoće li se Joshua i Hrgović zaista naći u ringu ovog decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi