Srbin nije imao šanse protiv ruskog čudovišta - Od udaraca je Rovčanin umalo ispao iz ringa
Povratak Rusa pobjedama

Makhmudov lagano do 19. pobjede u karijeri

Srbin nije imao šanse protiv ruskog čudovišta - Od udaraca je Rovčanin umalo ispao iz ringa

Midhat Šljivak

Arslanbek Makhmudov nokautirao je srbijanskog boksera Miljana Rovčanina u drugoj rundi borbe koja se protekle noći održala u kanadskom gradu Shawinigan.

Miljan Rovčanin odlučio je prihvatiti ponudu za borbu protiv ruskog čudovišta. Znao je da nema previše šanse i da je Arslanbek Makhmudov apsolutni favorit, no hrabro je ušao među konopce.

Nažalost, Rovčanin je zamalo ispao iz njih od udarca kojeg je primio. Makhmudov je, očekivano, bez većih problema završio Rovčanina prekidom u drugoj rundi.

34-godišnji Rus tako se na fenomenalan način vratio u ring. 'Lav', kako mu je nadimak, došao je prije nekoliko mjeseci u centar pažnje zbog svojih fizičkih predispozicija.

Govorilo se o nepobjedivoj mašini s omjerom od 18-0. Njegov izgled zaista je bio zastrašujući, no hype je ugašen u decembru prošle godine.

Oglasi

Tada je Makhmudov ušao u ring s njemačkim bokserom Agitom Kabayelom. Ovaj ga je doslovno prebio u ringu i završio je meč u četvrtoj rundi.

Rus je tvrdio da je slomio ruku na samom početku borbe i da je to uzrok poraza. Međutim, sada se vratio pobjedama i spreman je nastaviti graditi karijeru.

Ovo mu je bila 19. pobjeda karijere i 18 nokaut. Jedini kojeg nije nokautirao, a da ga je dobio je iskusni lisac Carlos Takam.

S druge strane Miljan Rovčanin je izgubio i četvrti veliki meč kojeg je imao. Prethodno su ga dobijali Jared Anderson, Agit Kabayel i Alexander Dimitrenko.

30-godišnji bokser iz Srbije trenutno je na omjeru od 27 pobjeda i četiri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi