Srbin ima petlju: Miljan Rovčanin u ringu protiv zastrašujućeg Rusa, mnogi su pali samo od pogleda
Arslanbek Makhmudov mora da pobijedi ili mu je karijera gotova (Foto: Arslanbek Makhmudov / Instagram)

Borba u subotu

Srbin ima petlju: Miljan Rovčanin u ringu protiv zastrašujućeg Rusa, mnogi su pali samo od pogleda

Midhat Šljivak

Ruski bokser Arslanbek Makhmudov najavljivan je kao novo veliko ime teške kategorije. Međutim, diva zastrašujućeg pogleda u decembru prošle godine ugasio je fenomenalni Nijemac Agit Kabayel, ali došlo je vrijeme za povratak u ring i to protiv srbijanskog boksera Miljana Rovčanina.

Arslanbek Makhmudov je do kraja prošle godine imao savršen učinak od 18-0. Međutim, zastrašujući Rus je u decembru prošle godine zaustavljen od strane Agita Kabayela i srušio se mit o tome da je nepobjediv.

Sada je došlo vrijeme za povratak u ring. 25. maja u kanadskom gradu Shawinigan Makhmudov će za rivala imati srbijanskog boksera Miljana Rovčanina.

Naravno, Lav iz Rusije je apsolutni favorit u ovom meču. Rovčaninu se gotovo ne daju nikakve šanse za pobjedu, no nikad nikoga ne treba otpisivati.

Agit Kabayel je perfektno pokazao kako se treba boriti protiv strašnog ruskog boksera. Udarci u tijelo su mu slabost i Rovčanin možda tu treba tražiti svoju šansu.

30-godišnji bokser iz Srbije iza sebe ima ukupno 30 odrađenih borbi. Pobijedio je 27 puta, a tri meča je izgubio.

Oglasi

Rovčanin je gubio od poznatih imena. U augustu 2022. godine nokautirao ga je Amerikanac Jared Anderson, a poraze je zabilježio još od Agita Kabayela i Alexandera Dimitrenka.

S druge strane Makhmudov jednostavno mora pobijediti ovaj meč. Sve drugo bi za njegovu karijeru bilo ravno katastrofi.

On je u dosadašnjoj karijeri slavio 18 puta. Čak 17 borbi je okončao nokautom, a najveće ime koje je dobio je Carlos Takam kojeg je savladao jednoglasnom odlukom sudija u septembru 2022. godine.

Oglasi

Ostali borci su pred njim lagano padali. Uništavao je sve pred sobom do borbe protiv Kabayela kada je brutalno spušten na zemlju.

Makhmudov najavljuje da će Rovčanina uništiti.

"Protiv Rovčanina cilj je kao i svaki put - prebiti i uništiti ga. Dobar je tehničar i dobar izazov", rekao je Makhmudov i zatim je o porazu o Kabayela rekao.

"Dešava se svima. Slomio sam ruku, nisam osjećao bol, ali mi je ruka oticala. Počeo sam osjećati to u drugoj rundi. Radio je potom dobro i završio me udarem u tijelo. Borio sam se sa slomljenom rukom tri ili četiri runde", rekao je Makhmudov.

Treba istaći da 34-godišnji bokser većinu svojih borbi odrađuje na tlu Kanade. Trenutno živi u Montrealu i pored ruskog ima i kanadski pasoš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi