Badr Hari dobio novi izazov

Adegbuyi želi sa legendom u ring

Badr Hari dobio novi izazov

Midhat Šljivak

Najpopularniji kickboxer svijeta Badr Hari (33) dobio je novi izazov.

Iako su svi očekivali da će on biti taj koji će se krajem septembra boriti za titulu Gloryja protiv šampiona Rica Verhoevena, na kraju od novog velikog obračuna nema ništa, a Rico će za protivnika imati Guta Inocentea.

Ipak, očekuje se da do kraja godine Badr ponovo uđe u ring. Protivnik još nije poznat, ali bi to vrlo lako mogao biti Rumun Benjamin Adegbuyi (31-5).

Nakon pobjede nad Jahffarom Wilinsom u Chicagu prethodnog vikenda, Adegbuyi je prozvao Harija i Jamala Ben Saddika.

"Dajte mi Badr Harija. Želim da se borim sa Harijem ili Ben Saddikom. Želim veliku borbu, boriću se sa svakim koga dovedu", poručio je rumunski borac.

Benjamin Adegbuyi važi za jednog od najboljih kickboxera svijeta. Doživio je samo pet poraza u karijeri, dva od Verhoevena, a pobjeđivali su ga još Pavel Zhuravlev, Guto Inocente i Jairzinho Rozenstruik.

Sada se čeka odgovor Harija ili Ben Saddika i sigurno da će duel sa njima privući dosta pažnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi