Rico odabrao Hrvata kao zagrijavanje za Badra Harija

Brestovac protiv Verhoevena

Rico odabrao Hrvata kao zagrijavanje za Badra Harija

M. Šljivak

Gloryjev prvak teške kategorije Rico Verhoeven do kraja godine će se vjerovatno ponovo boriti protiv legendarnog Badra Harija.

Marokanac se u martu uspješno vratio u ring nakon godinu i po i pobijedio je Hesdyja Gergesa, te je najavio povratak na tron kojeg drži Verhoeven.

Borba ovih velikana kickboxinga planirana je za septembar, a kao zagrijavanje za ovu borbu Rico je odlučio prihvatiti borbu protiv hrvatskog borca Mladen Brestovca.

Hrvatski teškaš će se s Ricom boriti na priredbi Glory 54 u Birminghamu. Meč neće biti za naslov, ali će biti glavna borba večeri.

Brestovac će imati šansu da se osveti Verhoevenu za poraz kojeg mu je najdominantniji borac današnjice nanio u 2016. godini, a Holanđanin će imati veoma dobru pripremu za novi duel sa Harijem.

Borba između Verhoevena i Harija vjerovatno će biti na rasporedu u septembru i oni će se boriti za naslov prvaka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi