Badr Hari je spremniji nego ikad, ali pad na dopingu mu završava karijeru
Badr Hari je u karijeri odradio 120 borbi, a dobio ih je čak 107. Jedan je od omiljenih boraca u svijetu i prava je šteta što sve završava padom na doping testu

Sve je palo u vodu

Badr Hari je spremniji nego ikad, ali pad na dopingu mu završava karijeru

Midhat Šljivak

Legendarni marokanski kickboxer Badr Hari (34) pao je na doping testu.

U njegovom urinu pronađene su nedozvoljene supstance, a prema informacijama koje su se pojavile, Marokanac bi mogao zaraditi i do četiri godine suspenzije.

Pad na doping testu vjerovatno znači i kraj jedne velike karijere, iako je Badr imao velike planove za povratak i novi obračun sa Ricom Verhoevenom.

Trenirao je žestoko. Fotografije koje je objavljivao na društvenim mrežama pokazivale su da je maksimalno spreman, ali čini se kako novu šansu neće dobiti.

View this post on Instagram

....🤫

A post shared by Badr Hari (@badrhariofficial) on

View this post on Instagram

Sabah el nour. 🌅

A post shared by Badr Hari (@badrhariofficial) on

Pozitivan test Badru Hariju je stigao nakon meča protiv Hesdy Gergesa u martu prošle godine. Interesantno je svakako da je Gerges također pao na dopingu, a tu su još i Mladen Brestovac, te Ariel Machado.

Tako će legendarni marokanski borac vjerovatno morati da završi karijeru ranije nego što je očekivao, iako je spreman za borbu kao nikad ranije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi