Isti protivnik, novi datum: Badr Hari se vraća!
Foto - Instagram / Badr Hari

Marokanac nakon godinu dana u ringu

Isti protivnik, novi datum: Badr Hari se vraća!

M. Šljivak

Najveća svjetska kickboxing organizacija Glory objavila je danas novi datum priredbe koja se trebala održati 7. novembra.

Glory 76 event bio je zakazan za vikend koji je pred nama, ali je otkazan nakon što je prva zvijezda Badr Hari testiran pozitivno na koronavirus, te strogih mjera koje je uvela Nizozemska.

Ipak, Hari se bez većih problema oporavio. Glory je zato ponovo zakazao priredbu i to za 19. decembar na kojoj će se čuveni Marokanac vratiti u ring, a protivnik mu je ostao isti Benjamin Adegbuyi.

Bit će duel istinskih legendi kickboxa. Naravno, Badr je favorit, ali pred sobom ima još jednog vrhunskog borca koji u karijeri ima 34 pobjede u 40 mečeva.

Hariju će ovo biti povratnički meč nakon godinu dana i nesretnog poraza od Rica Verhoevena u borbi za pojas prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi