Pobjeda ili kraj za čuvenog udarača
Foto - Screenshot

Badr Hari ima samo dvije opcije

Pobjeda ili kraj za čuvenog udarača

M. Šljivak

Legenda kickboxinga Badr Hari (37) već godinama se bezuspješno pokušava vratiti na sam vrh borilačke scene.

Čuveni Marokanac imao je dva napada na titulu Gloryja protiv šampiona Rica Verhoevena. Oba puta je imao protivnika u šaci, ali se oba puta povrijedio i u suzama je napuštao ring.

Imao je Hari i teške poraze od Benjamina Adegbuyija i Arkadiusza Wrzoseka. Završavan je jednim udarcem iako je bio bolji, a revanš protiv Wrzoseka u martu nije ni održan zbog nereda u publici.

Badr Hari možda i posljednji put u ring ulazi 8. oktobra u nizozemskom gradu Arnhemu. Za protivnika će imati čuvenog Alistaira Overeema.

Legendarni Nizozemac se nakon bogate MMA karijere odlučio vratiti u kickboxing. Pregovarao je s dosta boraca, a zatim je dogovoren obračun s Harijem.

Overeem je spreman da isprati velikog rivala u penziju. Ovo je možda i posljednji put da gledamo čuvenog Bad Boya koji je bez ikakve dileme najpopularniji kickboxer koji se ikada pojavio.

Oglasi

Badr i Alistair su se dva puta sreli u ringu. U prvom meču 2008. godine Overeem je u prvoj rundi nokautirao, a Hari mu se osvetio godinu dana kasnije na završnom K1 turniru pobjedom tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Overeem se nakon toga potpuno posvetio MMA sportu. Tamo je istinska legenda, ali nikada nije uspio da uzme titulu prvaka teške kategorije u UFC-u.

Vjeruje da bi i on bogatu karijeru mogao završiti pojasom prvaka Gloryja. Nakon Harija planira napasti Rica Verhoevena i vidjet ćemo hoće li se to i desiti.

Hari na pobjedu u ringu čeka već sedam godina, a u nevjerovatnoj karijeri je na omjeru od 106 pobjeda, 17 poraza i dva no contest meča.

S druge strane 42-godišnji Overeem je posljednji kickboxing meč odradio još 2010. godine. Ukupno ima 14 borbi i 10 pobjeda te četiri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi