Barboza: Spreman sam za rat

Brazilski borac uoči nastupa na UFC-u 197

Barboza: Spreman sam za rat

Teme:

Do početka UFC-a 197 uostalo je nešto više od jednog dana, a uoči samog eventa borci su odradili otvorene treninge i suočavanje.

Jedna od interesantnijih borbi u noći sa subote na nedjelju svakako će biti i duel bivšeg prvaka u lakoj kategoriji Anthony Pettisa i Edsona Barboze.

Pettis je trenutno rangiran na trećem mjestu izazivača, dok je Barboza osmi, ali Brazilac je više nego siguran uoči nastupa u Las Vegasu.

"Spreman sam da se borim sa najboljima i mislim da će ovo biti velika borba. Što se mene tiče, budite sigurni da sam spreman za rat", izjavio je brazilski borac za Combate.com.

Sa druge strane, Pettis je pohvalio svog narednog protivnika.

"Svi znaju da je Barboza veoma brz i moćan. Ne želim da se ovo pretvori u kick boks meč. Moram da ga napadam i da vršim pritisak. Testiraću ga na razne načine".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti